![]() |
Pocetnicko pitanje za ProTools
Koja hardver je potreban za upotrebu ProToolsa? Da li je moguce koristiti ProTools bez tog hardvera samo za potrebu obrade gotovih traka, mixa i masteringa?
|
Re: Pocetnicko pitanje za ProTools
Samo za potrebe obrade, mixa i masteringa?! Sta se to jos radi osim ovoga?! :wink:
Naravno da nije moguce. |
A kakav hardver je potreban?
|
Quote:
@kravadinka Pored mixa, obrade i masteringa radi se i snimanje :wink: |
Ok, hvala. Mislio sam da hardver treba samo zbog snimanja.
Moze li se hardver nabaviti mimo softvera? Kolike su cijene i da li je mogu ce nabaviti to na prostoru ex-yu? |
Mozes kupiti bilo gde, cene se krecu od 300 eura za M-Powered, pa do 15 000 za HD, pa i vise naravno... Sa hardverom uvek dolazi software, jedno bez drugog i nema mnogo smisla...
|
A da li je ovaj "Mbox 2 Micro" dovoljan za bilo kakvu vrstu rada?
http://www.digidesign.com/index.cfm?...343&langid=100 |
Quote:
Pozdrav |
I mislio sam na hardware i naravno da nema smisla, jer kupovati skup Digidesign hardware da bi ga koristio sa nekim drugim softverom svakako nije najpametnije, za taj novac ima boljih uredjaja, ako vec sam Pro Tools nije tema kupovine...
Sa svakim Digidesign hardware-om dolazi i Pro Tools, dok se uz M-Audio hardware dobija (sa vecom cenom naravno), ili kupuje posebno M-Powered software, u tom slucaju ako imas neku verziju PT ne vredi ti jer uz Digidesign hardware svakako dobijas PT pa neces moci da ustedis nista tako sto ces im reci da ti ne treba, a za M-Audio takodje ne vredi, jer ti treba M-Powered, a on se placa i ide autorizacija na iLock... Mbox2 Micro je dovoljan ako ne zelis da usnimavas, e sad... Sta znaci dovoljan... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:01 AM. |