Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Problemi sa dobosom(kontrom) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27570)

nav 10-05-2009 12:31 PM

Problemi sa dobosom(kontrom)

Pozdrav dobri ljudi!

pri usnimavanju dobosa koristim akg c518,tako da mi sa doboshom udje jako mnogo kontra cinela,kad radim eq-ing i kompresovanje,zabole me usi od kontre,pokusho sve zivo da je bar mlo skinem ali nevredi,ima li ko kakav savet dok ne nabavim sm 57

hvala!

awacs 10-05-2009 01:27 PM

Re: Problemi sa dobosom(kontrom)

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by nav (Post 245396)
Pozdrav dobri ljudi!

pri usnimavanju dobosa koristim akg c518,tako da mi sa doboshom udje jako mnogo kontra cinela,kad radim eq-ing i kompresovanje,zabole me usi od kontre,pokusho sve zivo da je bar mlo skinem ali nevredi,ima li ko kakav savet dok ne nabavim sm 57

Stavi? neki gust (a relativno tanak sunđer) između snare mica i kontre. (recimo dva-tri sloja one kuhinjske sunđer-krpe). Ume da pomogne. Mislim na ovo (boja - po ukusu :wink:) :

redwater 10-05-2009 02:20 PM

probaj sa pozicijom majka....potrudi se da bude shto vishe mrtav na hi hat....a tu je i gate naravno....

nav 11-05-2009 11:29 AM

Quote:

Originally Posted by redwater (Post 245405)
probaj sa pozicijom majka....potrudi se da bude shto vishe mrtav na hi hat....a tu je i gate naravno....

mikrofon je kondenzatorski tako da je nemoguce naci pziciju da udavi kontru,gate svakako koristim,ali nesmem previse da davim zbog virbli na dobosu ,sa sm 57 nisam imo takvih problema.... u svakom slucaju hvala

nav 11-05-2009 11:31 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 245402)
Stavi? neki gust (a relativno tanak sunđer) između snare mica i kontre. (recimo dva-tri sloja one kuhinjske sunđer-krpe). Ume da pomogne. Mislim na ovo (boja - po ukusu :wink:) :

na zalost vec usnimljeno bez sundjera,ali hvala za u buduce:D

awacs 11-05-2009 02:14 PM

Quote:

Originally Posted by nav (Post 245467)
na zalost vec usnimljeno bez sundjera,ali hvala za u buduce:D

Nema ti druge do da radi? ručni "expander", da envelopom sti?ava? kanal od dobo?a između udaraca ... Pakao :banghead:

redwater 11-05-2009 05:21 PM

imash na ssl mono chanel-side chain eq....pa ukini visoke i tako cje ti otpushtati gate samo kada udaris dobosh....ako se dovoljno igrash mozhe svashta da se desi...a sa pozicijom....iznenadio bi se....

pozdrav

nav 12-05-2009 12:04 PM

Quote:

Originally Posted by redwater (Post 245501)
imash na ssl mono chanel-side chain eq....pa ukini visoke i tako cje ti otpushtati gate samo kada udaris dobosh....ako se dovoljno igrash mozhe svashta da se desi...a sa pozicijom....iznenadio bi se....

pozdrav

to i jeste problem posto mi trebaju visoki na dobosu... u svakom slucaju hvala,okacicu za koji dan bubanj pa ces cuti...

poz

nav 12-05-2009 12:06 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 245484)
Nema ti druge do da radi? ručni "expander", da envelopom sti?ava? kanal od dobo?a između udaraca ... Pakao :banghead:

to bi se i moglo kad kontra i dobos nebi svirali u isto vreme:da:

awacs 12-05-2009 01:50 PM

Quote:

Originally Posted by nav (Post 245564)
to bi se i moglo kad kontra i dobos nebi svirali u isto vreme:da:

Naravno da sviraju u isto vreme, ali ti to možda da (malo) veću slobodu pri ekvalizaciji. Mada nije to neko rešenje koje zaslužuje toliko cimanje.

Redwarerov savet je odličan, ako si malo upoznat sa sidechain logikom. Kada uključiš sidechain opciju, EQ se više ne ponaša kao EQ nego kao filter za trigger koji samo govori komresoru/gate-u/ekspanderu kada da se uključi. Ovo vrlo pojednostavljeno pričam, ali to je to. Onda iza SSL channela staviš u plugin chain neki EQ koji će služiti kao "pravi" EQ. Ali sve se to opet završi na manje-više istom...

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 01:38 AM.