Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   ElektroIvo - EMT madjioničar (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27484)

idekius 04-05-2009 07:18 PM

ElektroIvo - EMT madjioničar

2 Attachment(s)
Da... mesto mu je baš u "instrumenti i studijska oprema"... naš član me je zaista oduševio!

Zna se da sam imao muku sa "EMT 261" kompresorom. Ne ide da nabrajam ljude koji su ga "popravljali", reći ću samo da je bilo više njih i da niko nije uspeo da ga servisira. Kompresor se pretvorio u pravu agoniju za mene! Padalo mi je na pamet da ga stavim na panj i raspalim maljem po njemu :banghead:
Agonija je bila tolika da sam poverovao da to jednostavno ne može da proradi kako treba i unapred ga otpisao bez obzira na to što mi je ElektroIvo rekao : "Sredićemo...".

Roginator mu odneo module, platio servis i vratio module nazad u Srbiju, čime je ispunio dato obećanje i potpuno ispravio zajeb do kojega je došlo. Čovek je pred amnom potpuno čist!!!
Kada sam preuzeo module, nisam ni žurio da ih probam. Stajali su danima... Mislio sam da jednostavno ne postoji šansa da to radi kako valja. Doživeo sam prijatno iznenadjenje! Kompresor radi kao sat!!! :shock: Ne znam šta je ElektroIvo uradio, ali... dugujem mu večeru i brdo vina :D

Hvala veliko ElektroIvo...
Optužiće me neko za reklamiranje, ali... znam koliko znači imati pravog elektroničara, kada svuda ispušiš i nemaš rešenja. Topla preporuka svima...
Kad? se jednom opet nadjem u nekom kompleksnijem problemu, znam kome da se javim, pa makar nosio spravu pešaka do Zagreba :da: :cool3:

roginator 04-05-2009 07:30 PM

Re: ElektroIvo - EMT madjioničar

yes yes

nije vam Ivo samo EMT mađionicar
zna on jo? ?to?ta ...a i ?to?ta nezna :D:D:D

vrh elektronicar !!!! respect!!!!

svakako mu dajem odlicne preporuke..zasluzio je i ja to najbolje znam!!!! :da:

Roginator

ELEKTROIVO 04-05-2009 08:28 PM

hvala na ljepim riječima dečki.... neznam što bih vam odgovorio.... ostao sam bez teksta.....

P.S. Damir
ja sam svjestan da puno toga neznam... ali isto tako.... jedan elektroničar je osuđen na doživotno učenje.... bitno je neko osnovno predznanje i pravilno postavljanje prema problemu :-)

InsaneEyes 04-05-2009 08:33 PM

ne mari sto je reklamiranje, reklamiranje je do aya ako reklamira pravu stvar, eto sad znam kome da se obratim ako nesto zaguzim :D

@ELEKTROIVO

signature ti je mrak i oslikava stanje svesti pravog majstora! :)

ELEKTROIVO 04-05-2009 08:36 PM

Quote:

Originally Posted by InsaneEyes (Post 244839)
ne mari sto je reklamiranje, reklamiranje je do aya ako reklamira pravu stvar, eto sad znam kome da se obratim ako nesto zaguzim :D

@ELEKTROIVO

signature ti je mrak i oslikava stanje svesti pravog majstora! :)

thnx!
konačno da j eneko primjetio ovu ?vrljotinu dole... ali ipak, to je ?iva istina :-)

Braca 04-05-2009 08:43 PM

Hm, evo da se i ja zahvalim Elektro Ivi jer je uradio i moj EMT. Trenutno mogu da ga koristim samo iza preampa, jer je na +4dB, a odgovaralo bi mi da ga mogu insertovati u mixer, ali to cu valjda resiti.
Elektro Ivo zahvaljujem na trudu i profesionalizmu!
Roginatore tebi cu da se zahvalim drugi put, kad EMT nadjemo primenu!

ELEKTROIVO 04-05-2009 08:46 PM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 244842)
Hm, evo da se i ja zahvalim Elektro Ivi jer je uradio i moj EMT. Trenutno mogu da ga koristim samo iza preampa, jer je na +4dB, a odgovaralo bi mi da ga mogu insertovati u mixer, ali to cu valjda resiti.
Elektro Ivo zahvaljujem na trudu i profesionalizmu!

nema na čemu.... i drugi put :-)

P.S.
EMT mo?e? insertirati isto kao i bilo koju drugu spravu Y-kabelom :-)

ELEKTROIVO 04-05-2009 08:49 PM

Mario Zbiljski (Slavonske lole) ima 4 komada... koristi ih za tambure i vokale... i odu?evljen je kako rade
njemu sam dva ugradio u pult... ima negdje thread sa slikom modula montiranih na blank-pane ... lo?om, ali svejedno se vidi.....

idekius 04-05-2009 08:59 PM

Krenulo je igranje i isprobavanje... pa... polako... ne smem da pričam ni?ta dok ne budem siguran u svaku svoju reč ;)
Vreme (pesme) će pokazati... :wink:

Braca 04-05-2009 09:01 PM

Hm probao ja, nece insert mi je -10db, kad si vec tu ajde ovako da postavim karakteristiku inserta:
mixer: monitor/channel insert 10kOhm/47 Ohm unbalanced 0dBu
Za emt pise da moze i nebalansirano da se udje u njega, kad ja sve to tako ukljucim ne cuje se zvuk, jedino logicno objasnjenje je da je EMT sada napravljan sa balansiranim ulazom i izlazom znaci +4dBu
Ima li tu neko jednostavno resenje a da ne treba majstor?

All times are GMT +1. The time now is 12:08 PM.