![]() |
Kako spasiti "sprzenu" audio snimku?
Znam da su se vecina od vas susretali sa snimkama (najcesce s malih kamera ili fotica) koji su spzene, tj. zdistorzirane zbog prevelike glasnoce. Jel tko uspio donekle spasiti sound i kako?
Hvala |
Re: Kako spasiti "sprzenu" audio snimku?
Quote:
Na zalost, nema nacina! |
<table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td colspan="2" valign="top">Ja sam ovako nesto pokusao. Prvo sam smanjio peakove na -6 dB, zatim sam sa onim Waves TransXom malo otvorio dinamiku u midlovima. Nakon toga sam filtrirao sa X-Crackle pluginom, i na kraju to sve jos korigirao sa laganim EQom. I dalje ne valja, al se meni cini da je bolje nego prije. :/
</td> </tr> <tr> <td colspan="2" valign="bottom"> </td></tr></tbody></table> |
Quote:
pa, taj fazon :D |
Spasavanje pregorelog snimka je slicno spasavanju zagorelog rucka!
|
Ok, nema pametnih savjeta. Moze LOCK!
|
pa nije da nema, ako ti je bas stalo do snimka (tvoj live nastup i slicno) i mozes da odvojis 10-ak sati za d*kanje oko toga, mozes da rezes odredjene frekventne opsege sa nekim filter-eq-om, tako napravis 10-ak kanala razlicitih fr. opsega i onda miksujes, dodajuci nove trackove gde treba, ali tako gubis originalni vajb a i upitno je sta bi dobio na kraju
eto to mi pada na pamet kako bih ja radio da mi je bas stalo do snimka :wink: |
|
Quote:
Frekvencijska izoblicenja i raznorazna zujanja, sum itd donekle mogu da se ucine pristojnijim... prepaljen snimak nazalost uvek ostaje prepaljen.... |
meni dolaze svakakvi vokali za mixat izvana i osim što je distorzija praktički jedini nepopravljiv problem, jedino što eventualno može zamaskirati je koristiti transient designer, trenutno mi na pamet pada Oxford i onaj envelope shaper kojeg se dobije u Cubase 5... on naime zatupi malo te oštrice na "pilastim" distorziranim waveovima....
|
All times are GMT +1. The time now is 09:46 AM. |