![]() |
allen-heath Zed R16 Firewire Mixer
|
Re: allen-heath Zed R16 Firewire Mixer
Bome su se potrudili,a i napakovase svega i svacega :wink:
E sad i ja bih voleo da cujem kako to stvarno radi.... |
za pocetak, zed serija se pravi u engleskoj :wink:
|
Quote:
http://www.gearslutz.com/board/new-p...-mixer-18.html |
njihovi jeftiniji mikseri se vec prave u kini, nisam znao da to planiraju i za zed seriju..
|
Par stvari bih voleo da izmenim. Tada bi bio idealan za moje potrebe.
Motorizovani fader-i MIDI IN Da input-i budu sa zadnje strane Solo funkcija Ne mozemo imati sve, zar ne? :) |
Pozdrav.
Kao prvo da napi?em da nisam snimao sa zed seriom A&H već sa GL2200, a tako i sa Mackie-om 8bus seria. Razlika! Ogromna Da napomenem da sam snimao koncert na jedan i drugi mixer isti bend u dva navrata na 16 kanala. Osim ?ta Mecki ima bolji ton jedna od najbitnih stavki je niski prag (db) ulaznog signala na A&H koji naravno ulazi u clip ali ne gledajuči po njihovim PFL ili AFL signalima. Jednostavno kod Meckie-a kad vam signal i ode na njemu lagano u crveno nema pucanja signala tkz. clip-a, jer vjerovatno tj. sigurno preampovi mnogo bolje podnose velike ulazne signale. Da napomenem ujedno da sam usporedio ovaj GL i 8BUS mixer po cijeni koja je negdje tu ali mora? znati da je Mackie 32 8BUS nekad ko?tao oko 5000DEM ili njemačkih maraka, a iskreno meni jo? uvijek jedan od najboljih u klasi kojeg mo?e? dobiti za tako malo para.(Sada trenutno) Ovisno koje su ti namjere tj. kakve namjere snimanja koliko ti kanala treba, itd. uz cijenu ja bi razmislio o nekoj drugoj varijanti. Pozdrav! |
No to je samo moje mišljenje!
Pozdrav! |
Shta bi preporuchio shto je slichnih mogucnosti?
Na Gearslutz-u se javilo dosta zadovoljnih korisnika. Oni koji su mozda i bili nezadovoljni nekim stvarima, nisu spominjali slab ulazni signal ili neshto slichno ovome shto si napisao. |
Upravo gledam ovaj mikser i sviđa mi se ovo ?to čitam na reviewima, da li je jo? netko ovo probao? Super je ova fireware konekcija, kad bi bar bili motorizirani faderi.. :grin:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:55 AM. |