Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Najbolji master medju klavijaturama (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27026)

OFF 05-04-2009 01:48 AM

Najbolji master medju klavijaturama

Ne mogu da verujem da niko ne pravi klasicne master klavijature kakva meni trebaju.... Roland je lepo krenuo sa A serijom i sad nista

postoji li neki master sa sledecim karakteristikama -
dirka - poluotezana, u najgoru ruku DX7 (triton, m1, t3......) 61 ili 76 komada
tasteri za program change, po mogucstvu sa najvise 2 pritiska na brojcanik, pozeljno i manje (kao kod motif, ex5, sy, s30...... 2 reda, jedan za banke, drugi za patch)
bar jedan programabilan slider
aftrtouch

i ono sto mi je bitno (zbog cega A37 ispada iz igre)...... da mogu da globalno kontrolisem octave/transpose funkcije, npr, pri prelazu iz prog u prog da mi ostane transponovana klavijatura......

Neverovatno, ali do sad takav master nisam nasao, pa razmisljam da uzmem neku starudiju (Korg T2, nesto od SY......)..... Sta se od toga pokazalo kao solidan master?

on Lord 05-04-2009 07:19 AM

Re: Najbolji master medju klavijaturama

CME, mislim da CME sve to moze i ima, cak i ako nadjes neki iz UF serije, pun pogodak, jeftiniji su od aktuelnih modela, podjednako dobri.
Ali mislim da ti je bolje da nadjes neki rompler, isto ces dati para a imas i romic u arsenalu ako zatreba. T3, T2, O1w (fd, pro, proX), M1, Dx7, Trinity...

OFF 05-04-2009 10:32 AM

Ma jok.... imam CME uf5 za ispred kompa...... nema tastere za Programchange, ostalo mu je stvarno ok

on Lord 05-04-2009 10:55 AM

Onda neki rompler, mislim da m1 mozes da nadjes i za 100-150e, i ne vredi ni paru vise!!!

vly 05-04-2009 10:59 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 241176)
Ma jok.... ima CME uf5 za ispred kompa...... nema tastere za Programchange, ostalo mu jestvarno ok

:confused:Imam ja uf6 i ima program change... Mozda nisi video ili te ja nesto nisam razumeo sta ti treba?

akordeonista 05-04-2009 11:16 AM

Gde se nalaze na UF seriji ti tasteri? I ja ih nikada nisam video pa sam zbog toga i odustao od kupovine tih mastera.

OFF 05-04-2009 11:42 AM

Quote:

Originally Posted by vly (Post 241179)
:confused:Imam ja uf6 i ima program change... Mozda nisi video ili te ja nesto nisam razumeo sta ti treba?

ima program change kao midi funkciju, ali ne i tastere (brojcanik) za direktno pozivanje boja sa modula. Npr ukucas 34 i dobijes armoniku:harmonikas::D

"7" 05-04-2009 11:51 AM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by akordeonista (Post 241184)
Gde se nalaze na UF seriji ti tasteri? I ja ih nikada nisam video pa sam zbog toga i odustao od kupovine tih mastera.

evo na uf 60... Attachment 5076

posto se ne vidi lepo potrazi sliku na guglu, ima ogromnih slika gde se sve lepo vidi...

Pozz

OFF 05-04-2009 12:39 PM

Ma bre, znas li ti kako je to za Live zajebano, meni treba nekad po 5, 6 farbi da promenim u pesmi..... moraju fizicki tasteri da postoje i da sluze samo za to

igorxp 05-04-2009 01:33 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 241199)
Ma bre, znas li ti kako je to za Live zajebano, meni treba nekad po 5, 6 farbi da promenim u pesmi..... moraju fizicki tasteri da postoje i da sluze samo za to

U Live mo? i na tastaturi da odredi? da ti menja farbe, ako su po kanalima razbacane, npr. kanal 1: Q, kanal 2: W... mada sumnjam da ti je to praktično :)

All times are GMT +1. The time now is 12:12 AM.