![]() |
DIY talkback
Samo nesto budzim:banghead::)......
Interesuje me jedna stvar - ako uzmem neki kondenzatorski mikrofon (cak najverovatnije cu probati sa Behringer mernim - omni mikrofonom), i ubodem ga u FF800... postoji li sansa da se napravi taster prekidac (ne midi kontola za opciju na RME, nego pravi prekidac na kablu), koji nece pri on/off da pukne kao kad se ukljucuje 48v? Napravio bih kao klasicnu varijantu, samo bi valjalo da ne pravi problem sa fantomom, malo mi bez veze da stavim neki dinamicki mic za to..... fala! |
Re: DIY talkback
Ako koristis posebne izlaze za muzicara, ima zgodna fora za SMPTE/Pink noise, tako da se talkback sam pali i gasi kad pritisnes stop...
|
Pricas o RME?
Mogu poseban izlaz, u stvari koristim uvek posebne izlaze |
pa u zavisnosti od softvera koji koristis, izvodi se na razlicite nacine, ali princip je isti. Stvar je u tome da ubodes talback mic na kanal na kojem imas gate, ciji je sidechain kanal koji na sebi ima SMPTE ili noise(naravno poslan u nista, da nebi sam sebi otkinuo glavu), tako da kad si u play, taj kanal preko gate uradi mute mikrofona, a kad si u stop, posto nema sta da trigeruje gate, talkback je otvoren.
|
Uh...... dobra fora, ali ipak bi rucno:(
Da ne pravim stalno presete, uvozim ih..... a i ne bih uvek kad je stop da me cuju kako sam odusevljen izvedbom:banghead: |
Pa, ima jos jedna jednostavna, koju cesto koristim kad mi je muka da se pomjerim od kompjutera do miksera... Uzmes 58 sa prekidacem :wink:
|
Hehehe..... pravo crnogorski :D:wink:, dje ces se pomjerat':)
|
Pa, jbg, nije mi bas blizu... mislim, moze na milion nacina, mozda i neki footwitch, ili raspala gitarska pedala...
|
Ok.... nego, nece da pravi problem sa fantomom? Ako je taster na kablu?
|
pa nece, zavisi koju zicu prekidas. Mada stvarno ne kapiram sto ce ti kondezatorski mic...
|
All times are GMT +1. The time now is 07:29 PM. |