Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Molim pomoch (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26962)

loscolorados 01-04-2009 01:11 PM

Molim pomoch

E ovako zanima me kako mogu snimat zvuk direktno. Recimo da pustim dvd film da svira u nekom recimo vlc playeru i da taj zvuk snimim preko recimo adobe auditona ili cubasea ili audio recordera iz windovsa. Imam karticu delta 66 m audio. Prije dok sam imo vindovs karticu sam sam prebacio u prporties na recording pustio neki player i sam stisnio u audio recorderu RECORD al eto sad to neznam. HVALA:wink:

korenjak 01-04-2009 01:23 PM

Re: Molim pomoch

neke kartice kao creative live imaju genijalnu opciju ''what u hear'' to cekiras i snimas

za deltu ne znam mozda ce neko znati

uglevnom imas programa gde mozes da uvezes video klip u njega i izdvojis muziku bez ikakvog snimanja

recimo moze u nuendu

pozz

loscolorados 01-04-2009 01:33 PM

ufff komplikacije, a ovaj kak to da napravim to?no u tom nuendu, ja imam cubase al ima mi prijatelj nuendo??? a valjda ?e mi neko pomo?, dobio sam preporuku za ovaj forum jeee:wink:

awacs 01-04-2009 01:40 PM

Quote:

Originally Posted by korenjak (Post 240587)
uglevnom imas programa gde mozes da uvezes video klip u njega i izdvojis muziku bez ikakvog snimanja

Otvori? na DVD-u folder koji se zove VIDEO_TS i proveri? koji od .VOB fajlova sadr?i to ?ta ?eli? da skine? (pusti? ih pojedinačno u VLC playeru). Onda iskopira? taj fajl na hard disk i promeni? mu ekstenziju iz .vob u .mpg (ne obazire? se na Windowsovo upozorenje da će fajl postati neupotrebljiv).

To unese? u neki program koji kapira MPEG-2 (pretpostavljam da Audition kapira), odseče? ono ?to te ne zanima i ostatak eksportuje? kao audio u formatu koji ?eli?. Nije tako komplikovano kako se čini na prvi pogled.

Pozdrav

diviner 01-04-2009 05:35 PM

Bravo awacs :) .

I pri tom dobijes audio gotovo bez gubitaka, koji neminovno nastaje kada radis "loop back" audio, odnosno usnimavanje audia koji se reprodukuje (doduse, kod nekih audio interfejsa se i to moze raditi losless, kao npr kod RME-a, putem njegovog DSPa).

66musicman 02-04-2009 01:04 AM

I pritom obratis paznju da je taj audio 48.kHz, znaci konvertovati.

loscolorados 03-04-2009 10:36 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 240589)
Otvori? na DVD-u folder koji se zove VIDEO_TS i proveri? koji od .VOB fajlova sadr?i to ?ta ?eli? da skine? (pusti? ih pojedina?no u VLC playeru). Onda iskopira? taj fajl na hard disk i promeni? mu ekstenziju iz .vob u .mpg (ne obazire? se na Windowsovo upozorenje da ?e fajl postati neupotrebljiv).

To unese? u neki program koji kapira MPEG-2 (pretpostavljam da Audition kapira), odse?e? ono ?to te ne zanima i ostatak eksportuje? kao audio u formatu koji ?eli?. Nije tako komplikovano kako se ?ini na prvi pogled.

Pozdrav

ma nisam kod ku?e do nedjelje. uglavnom, iskopiram taj fajl na hard. promjenim iz vob u mpg sam tak ?to napi?em .mpg na kraju umjesto vob? i onda ga roknem u audition? hmmm peace of cake:)

awacs 03-04-2009 10:58 AM

Quote:

Originally Posted by loscolorados (Post 240914)
ma nisam kod ku?e do nedjelje. uglavnom, iskopiram taj fajl na hard. promjenim iz vob u mpg sam tak ?to napi?em .mpg na kraju umjesto vob? i onda ga roknem u audition? hmmm peace of cake:)

Pa da :) .VOB je zapravo jedna vrsta .MPG (MPEG-2 format), samo ?to se na DVD-u zove drugačije. I kao ?to ka?e 66musicman - po potrebi u Auditionu uradi? resample (ako će? rezati na CD ili unositi fajl u neki postojeći projekat).

Pozdrav

babilon33 06-04-2009 02:25 PM

hmm pa šta nemoš preko sound recordera to snimit

loscolorados 07-04-2009 11:58 AM

pa nisam uspio. ja napi?em .mpg i ni?ta se ne promijeni:( file i dalje kad odem na properties je vob:( a poku?avam ga ubacit u adobe audition i ni?ta:(

All times are GMT +1. The time now is 06:35 PM.