![]() |
Video Produkcija u Nuendu?
Evo poceo sam da montiram neki spot u avi formatu.
Prvi put radim tako nesto pa ne znam ni da li sam odabrao pravi format(koji je najbolji format za montazu spota?). -Zatim me interesuje project setup na kojoj bitazi 16 ili 24kao i semplrate 41000 ili 48000? -Kao i eksport gotovog spota koji bi se kacio recimo na youtube,da li mora biti mono ili moze i stereo?Kako ustvari treba da izgleda gotov spot za youtube? -Poceo sam da montiram spot i zapeo sam kada sam hteo da isecem i iskopiram jedan deo.Nuendo to nije hteo da odradi,gde sam pogresio? O svemu ovome nemam blage veze pa mi nemojte sta zameriti.Pozdrav! |
Re: Video Produkcija u Nuendu?
nuendo ima samo video preview, nisam siguran da išta osim raspoređivanja delova hoće da radi.
Tako da upali vegas ili premier, pa montiraj a muziku samo podvuci. Inače, beta standard (najčešći po televizijama) jeste 48khz, 24bit. E sad za youtube ne znam. Ali siguran sam da može da bude stereo. |
Nuendo ne sluzi za video montazu i to se ne moze raditi u njemu..
U njemu mozes raditi dizajn zvucne slike, recimo uvezes gotov video fajl. ranije izmontiran i onda sredjujes zvuk... |
Quote:
Kao ?to reče Arthur- Vegas ili Premiere, Nuendo jok. Javi za koji si se program odlučio pa ti napi?em detaljna uputstva za preference. Pozdrav |
samo da napomenem, u nuendu je moguće izvršiti neke osnovne radnje nad slikom - cut i move, ali ne i copy-paste. Tako da je moguće izvršiti skraćivanje, ili zamena mesta scenama (čest slučaj kod mene :()
|
Quote:
|
Quote:
slicno je to... meni je vegas "prijateljskiji" za rad. Tako da glas za vegas..... |
Malo sam procesljao po netu i vidim da ima vise glasova za Vegas.Uglavnom ljudi kazu bas to da je malo jednostavniji i ''prijateljskiji'' za rad.Videcemo.
|
Quote:
Pozdrav |
Nisam nista sam snimao,nego sam jos odavno uradio jedan remix Beastie Boysa za svar check it out(bilo u promociji radova) pa sam je pre neki dan malo doterao i reko ajd da probam da je umiksujem u njihov spot cisto da eksperimentisem.Skinuo sam njihovo izvodjenje ove stvari iz emisije Laterma night live Beastie Boys killing it live on Letterman '04
Snimak je u flv formatu(prvi put cujem i nije nekog kvaliteta,ali nisam nasao bolji. |
All times are GMT +1. The time now is 07:45 PM. |