![]() |
Kako snimiti REVERB efekat kao WAV sample?
Da li neko moze da mi odgovori, kako mogu samo efekat REVERBA da snimim a pritom da ne snimim i instrument koji reverbujem, dakle samo efekat hocu da snimim u WAV fajl (WAV sample)?
Posto ja radim u Fruity Loops-u, voleo bih da mi neko objasni kako to da uradim u tom programu. Hvala unapred i pozdrav svima |
Re: Kako snimiti REVERB efekat kao WAV sample?
najjednostavnije je da na reverbu odvrnes wet do kraja.
|
Pa na reverbu i treba da stoji uvek wet kad je u vezan na send, prilicno je bzvz stavljati ga kao insert...
Ti verovatno mislis na pravljenje impulsa?! |
Quote:
|
Quote:
mali broj reverba ima odvojene dry i wet funkcije, tako da treba utisati dry do maksimuma. |
Ovako da budem konkretniji: pogledao sam snimak Steve Angella kako radi u studiju i svidela mi se ta fora kad taj reverb efekat izveze kao wav fajl (bez sinta koji je efektovan) i posle se sa njim igra. Mene to interesuje kako da uradim u Frutiju, sam postupak posto mi nisu jasne te varijante sa SEND-ovima. Ako vas ne mrzi pogledajte ovaj video Steve Angella kako bi vam bilo jasnije o cemu pricam. On to demonstrira na 09:30 minutu
P.S. svestan sam da on koristi LOGIC a ja FL :) |
Quote:
|
Mislim da covek hoce da snimi samo reverb odredjenog signala ..... to se valjda u Nuendu radi tako sto ides na export doticnog send izlaza i onda on napravi wav samo od efekta a bez dry signala .
Ja sam par puta to radio kad se pevacu jako dopao reverb iz studija gde smo snimali , a ja nisam imao bas taj reverb kod sebe . Ali onda to sto on radi sa reverbom , mozes i da radis na send kanalu ( sirenje , korusi , ekvalizacija , kompresija .... ) Pozdrav |
Evo ga link i na 09:30 minutu se objasnjava ono sta ja zelim
http://video.google.com/videoplay?do...31831215827176 |
Upravo ono sto sam ti napisao ...
Pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 09:43 AM. |