Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Pucketanje u mixdownu i cubase error (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26055)

File 28-01-2009 03:15 PM

Pucketanje u mixdownu i cubase error

znam da se o tome vec dosta pisalo...ali svejedno postavljam ponovo pitanje ako se nekome tko je imao taj problem da odgovorit i pomoci mi.....hvala
Pucketa mi snimak tu i tamo...u mixdownu.....jednostavno :-)
M-audio karta...komp je jak i nov...ako treba specifikacije, dat cu i to
Novi drajver sa neta sam skinuo sa m-audia, koji mi je rije?io dosta problema(tipa resetiranje kompa, dok kartica ne 'uhvati' i ?tekanje potenciometara na kartici) ali me ne?to zeza cubase sx3...tu i tamo baca eror u mixdownu, a i u procesu rada...pa nekad uopce ne mogu rendering(mixdown) napravit ako ne idem na onaj real-time export i take stvari od kojih boli glava.....hvala

RNT 28-01-2009 05:24 PM

Re: Pucketanje u mixdownu i cubase error

Tu moze biti puno stvari u pitanju. Kreni s eliminacijom. Prvo kreni s reinstalacijama sofvera, ako ne pomogne pomisli i na kvar na zvucnoj kartici.
Naravno, ako imas onboard zvucnu, iskljucena je u biosu.!?
Asio latencija?
Nisi naveo od kad su se ti problemi pojavili...

Pozz......

psionic 28-01-2009 10:37 PM

nije bas jasno da li se javlja kada exportujes mixdown u wav ili prilikom reprodukcije. Ako je ovo prvo, nema veze sa latencijom kartice niti njenim drajverima, vec je po svoj prilici neki bugovit plug in

HeatMan 29-01-2009 12:25 AM

ako pucketa.. a eksportovano je na bilo kojoj rezoluciji vecoj od 44.1/16 winamp i media player umeju da se sjebu.. i pucketaju do kraja.. svaki jachi signal probije

poz

Dule A 29-01-2009 01:22 AM

naravno uvek postoji neka kombinacija VST plugova koja moze da do toga dovede....
Ivory, Hypersonic, SIR , batery.... Ako je to u pitanju , tu i nema leka.... prokljuviš sistemom eliminacije a u medjuvremenu ....real-time ex.....

Sky Surfer 29-01-2009 10:02 AM

Probaj da stavis na kraju lanca na master kanalu uv22hr, pa proveri da li i tada pucketa. Pozz

DeMa 29-01-2009 01:47 PM

ja isto mislim da je bug kak je naveo psionic.
Dali ti pucketa i kada slusas ili samo nakon exportiranja??

pozz
Denis

File 29-01-2009 07:23 PM

ne pucketa u reprodukciji...nego samo kad exportiram....pocelo mi se to dešavati na novom kompjutoru...koji je quad sa 2 gige i vamo tamo.....

e da...i kad exportiram drugi put..pucketa na nekom sasvim drugom mjestu....i onda tako ja exportiram stvar 15 puta dok se ne zadesi neka cista...ili uzmem ciste dijelove pa spajam :-)

Ma dešavalo mi se to u biti i na starom kompu....vjerovatno bugovit plug....jer sam nedavno tek poceo koristiti neke nove plugove.....driver mi je lijepo naštiman asio m-audio, latenciju pri radu namjestim na najvecu(bufer size) a pri snimanju na najmanju...jer znam da....kada nekoga snimim na najmanjoj latenciji i zaboravim ju promjeniti na najvecu...nego ostane minimalna, nakon exporta pucketa preeviše......

File 05-02-2009 11:36 PM

Mislim da sam rije?io problem.....izbacio sam plug in Oxford inflator native....I pucketanja nema.....jedino mi je sad problem ?to njega imam na samom kraju master kanala(zadnji u lancu)...a on mi dosta 'napumpava' sami mix....e sad nisam siguran da li je on uvjek radio problem...ali kad sam i?ao sa eliminacijom, tek kad sam njega eliminirao, sve se rije?ilo...
A dali je moguce da mi je snimka 'prenabrijana' s njim i jo? L2 i vamo tamo, pa da exportirana snimka na neki nacin klipa iako je to limiter na 0db...iako mi to nema smisla jer bi onda pucketalo i u reprodukciji na cubase-u, a ne samo u exportiranoj verziji.....I jo? sam ne?to primjetio....kolko god puta exportirao, zna se desiti da neki pucketaji se dese na istom mjestu, ali ne u svakom slucaju...i nekad je na lijevom zvucniku, nekad na desnom...a na istom mjestu....zato mi je palo na pamet, da ima veze s clipingom.....

Sky Surfer 05-02-2009 11:53 PM

Vec sam ti rekao da posle njega u lanac stavis uv22hr (imas ga po default-u u others folderu) i nece pucketati nista.

All times are GMT +1. The time now is 11:28 PM.