Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Pomozite da satavim preamp! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26049)

drzox 28-01-2009 08:12 AM

Pomozite da satavim preamp!

Narucio bih jedan DIY preamp sa ove stranice pa me interesuje nekoliko stvari:
1.Da li ja mogu ,posto imam priliku, izvuci iz Orginalne NEVE mixete samo jedan modul i onda mu napraviti napajanje sa ove stranice ili bilo kako drugacije?
2.Da li je ovaj preamp clone od NEVA?
http://www.fivefish.net/diy/

3.Sta sve trebam da narucim sa ove stranice(treba mi objasnjenje,odnosno lista dio po dio) da bi mi obican elektricar ovo spojio i pretvorio u preamp? Totalni sam laik za struju i spajanje ,nema pojma cemu sta sluzi:ups:
Hvala unaprijed.

didovzub 28-01-2009 02:10 PM

Re: Pomozite da satavim preamp!

mislim da je tu elektroivo najkompetentniji ;)

ELEKTROIVO 28-01-2009 10:13 PM

Quote:

Originally Posted by drzox (Post 232978)
Narucio bih jedan DIY preamp sa ove stranice pa me interesuje nekoliko stvari:
1.Da li ja mogu ,posto imam priliku, izvuci iz Orginalne NEVE mixete samo jedan modul i onda mu napraviti napajanje sa ove stranice ili bilo kako drugacije?
2.Da li je ovaj preamp clone od NEVA?
http://www.fivefish.net/diy/

3.Sta sve trebam da narucim sa ove stranice(treba mi objasnjenje,odnosno lista dio po dio) da bi mi obican elektricar ovo spojio i pretvorio u preamp? Totalni sam laik za struju i spajanje ,nema pojma cemu sta sluzi:ups:
Hvala unaprijed.

1. mo?e?, za?to ne, to se zove rekiranje..... mo?e se rekirati APSOLUTNO SVE (uzme? kanal od bilo kojeg pulta, odre?e? vi?ak, a interesantan dio ugradi? u rack kuči?te, zajedno sa napajanjem, VU metrima ili nekim drugim pokazivačima.... ovisno o aparatu....

samo kod izrade napajanja treba biti oprezan i malo se raspitati ako "nisi doma" u vezi toga.... napajanje je jako bitna stavka, na?alost, u pravilu jako podcjenjena i napravljena da se na tome za?para....

2.
nemam pojma, bude ti na to pitanje odgovorio neko od malo iskusnijih gearslutova :-)))

3.
ako to ?eli? sam napraviti, mogu te voditi kroz to korak po korak, a ?to se dijelova tiče, napi?em ti specifikaciju... ili ih nabavi sam preko katalo?ke prodaje (Burklin, Conrad, Farnel, E-Bay,...) ili ti ja pomognem oko toga svejedno....

a ako ti je to sve skupa previ?e komplicirano... uvije se mo?e dogovoriti neka suradnja

idekius 29-01-2009 05:41 AM

Quote:

Originally Posted by drzox (Post 232978)

Nipošto! Najpametnije bi ti bilo da taj Neve kanal budzašto prodaš meni i rešiš se bede! :da:

P.S. Gde nalaziš te Neve stolove za kasapljenje??? ( "...i tata bi sine..." ) :-)

drzox 29-01-2009 08:29 AM

Quote:

Originally Posted by ELEKTROIVO (Post 233073)
1. možeš, zašto ne, to se zove rekiranje..... može se rekirati APSOLUTNO SVE (uzmeš kanal od bilo kojeg pulta, odrežeš višak, a interesantan dio ugradiš u rack kučište, zajedno sa napajanjem, VU metrima ili nekim drugim pokazivačima.... ovisno o aparatu....

samo kod izrade napajanja treba biti oprezan i malo se raspitati ako "nisi doma" u vezi toga.... napajanje je jako bitna stavka, nažalost, u pravilu jako podcjenjena i napravljena da se na tome zašpara....

2.
nemam pojma, bude ti na to pitanje odgovorio neko od malo iskusnijih gearslutova :-)))

3.
ako to želiš sam napraviti, mogu te voditi kroz to korak po korak, a što se dijelova tiče, napišem ti specifikaciju... ili ih nabavi sam preko kataloške prodaje (Burklin, Conrad, Farnel, E-Bay,...) ili ti ja pomognem oko toga svejedno....

a ako ti je to sve skupa previše komplicirano... uvije se može dogovoriti neka suradnja

Sto se tice tacke 1.,moj prijatelj koji se dosta dobro razumije u elektroniku ,ali mislim da se vise hvali nego sto zna kaze da za modul izvadjen iz mixete NEVE treba nekih 18 napajanja,nesto kao kompjuterski kabal,i da trebaju nekakvi kafezi i sl.Je li to moguce napraviti i koliko bi takvo napajanje kostalo,otprilike?
Hvala ti za pomoc.

drzox 29-01-2009 08:39 AM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 233115)
Nipošto! Najpametnije bi ti bilo da taj Neve kanal budzašto prodaš meni i rešiš se bede! :da:

P.S. Gde nalaziš te Neve stolove za kasapljenje??? ( "...i tata bi sine..." ) :-)

Imam jednog prijatelja koji ima DDA ,i ima nekih refuznih kanala ,pa bi mi dao ili prodao budzasto jedan.:)

idekius 29-01-2009 10:06 AM

Quote:

Originally Posted by drzox (Post 233121)
Imam jednog prijatelja koji ima DDA ,i ima nekih refuznih kanala ,pa bi mi dao ili prodao budzasto jedan.:)

Srećniče! Prosto ne mogu da poverujem... :shock:

Rackiraj to kako znaš i umeš i batali se drugih mudrorija kad već imaš takvu šemu!!!
Moše li se znati koji je Neve u pitanju? 1073? 1081? 1084? 1064?...

Max 29-01-2009 10:37 AM

Quote:

Originally Posted by drzox (Post 233121)

Izvinjavam se na neupucenosti ... ali kakve veze DDA ima sa Neve preampima ? :confused:

Pozdrav

drzox 29-01-2009 02:20 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 233135)
Izvinjavam se na neupucenosti ... ali kakve veze DDA ima sa Neve preampima ? :confused:

Pozdrav

Koliko je meni objasnjeno Rupet Neve je pravio DDA mixete kao neke Live varijante Neve mixera i da su preampi neka vrsta Neva.Ja sam totalni laik za opremu i za te mixete .Znam samo da se moj prijatelj bavi ozvucavanjem vecih koncerata i tu sam mixetu vidio par puta.On je od mene kupio Avalon 737sp,jer u hrvatskoj dosta izvodjaca trazi bas njega na LIVE koncertima,neko pomodarstvo,sta li ja znam.
Sad pucajte ako vi znate nesto vise?
Max ,budi blag!:confused::)

HeatMan 29-01-2009 02:44 PM

prodao si avalona..

nazvao si ga "pomodarstvom"

teshko da ce da bude blag.. sad ce da te prekolje.

All times are GMT +1. The time now is 02:44 PM.