![]() |
Vas setup gitare u studiju?
Interesuje me sta koristite u studiju za snimanje elektricnih gitara?
Da li imate neki Vox, Line 6 ili ozvucavate vase besno skupo pojacalo ili, pak, nesto trece?:D |
Re: Vas setup gitare u studiju?
za sad nažalost ozvučavam šta mi bendovi donesu. Al uskoro se to menja - stiže mi Radial pro rmp reamp box, pa će bogami na snimcima biti i peaveya i mesa boogija, u varijanti rentanja istih samo za reamp.
|
Zoom g9.2tt + Seymour Duncan Twin Tube Classic na loop. To je glavni setup, mo?e i da se doda ne?to po potrebi... :)
|
Uglavnom ozvucavam pojacala koja muzicari donesu, ili neko od mojih pojacala za skromnije varijante usnimvanja. Za brze usnimke koristim Line 6 Pod XT Pro.
|
Telecaster sa EMG-magnetima,Wox Tonelab le i Roland cube, izgleda sasavo,al mene glava vise ne boli:)
|
zavisi od onoga shta zelim da dobijem..
u poslednje vreme (od kako sam pazario pojachalo) usnimavam uglavnom line 6 spider III pojachalo.. sa sm57micom i re20ticom.. kada mi treba neka besna (makar bila i clean) prezentna solaza uzmem od ortaka mesa boogie mark II i pichim.. jako dobri zvuci mogu da se dobiju sa onim jcm900 i rednef twin plugovima.. ali retko kad sam zadovoljan sa ritam gitarom koja izlazi iz njih.. za solo mogu da prodju.. poz |
Marshall JMP Mk2 Master Model 100w + SM57/MD421 i Line 6 Pod XT Pro, pa kad i šta treba...
Od gitara najviše volim (i koristim) najkasičniji Gibson Les Paul Custom za distorzije, mada mi se dopao i Gibson Les Paul Standard Gold Top iz 70-ih, koji je malo mekša i "bluzerskija" varijanta, a za clean gitare klasičan 7ender strat. Akustične gitare su dr*anje i preznojavam se od straha kada ih radim, a tu mi je opcija jedan lep Washburn i Bracin Ovation. Nisam baš ljubitelj Ovation gitara, ali mi ova stvarno lepo zvuči. Do duše, nisam ljubitelj ni Washburn gitara, ali opet isti slučaj... Tj. obe su bolje od drugih koje sam probao. Elektroniku sa akustare ne koristim, već je (kao sav normalan svet) lepo ozvučim mikrofonom, ili sa dva mikrofona, zavisno od funkcije koju ima u pesmi. Do duše, sa stereo parom postoji opasnost od faznih zajebancija i gubitka mono kompatibilnosti, a rekao bih da su takvi problemi najmanji ako se radi X-Y tehnikom, 90 do 120 stepeni, ali... to je vać tema za diskusiju (i prepucavanje :) ) Bass gitaru snimam bez pojačala, bez POD-a... Klot :D Pravo u MCI JH500 preamp/eq, pa posle bojim, farbam itd. |
Imam samo Line6 gold pack sa di boxom za instant varijante, a kombinaciju 57/421/ribbon/414 za dobro pojacalo kad donesu (ako donesu)
|
vox ac 30 >sm57+neki pristojan kondenz(amethist,c414,solid tube)>api A2D...
jednom smo vezali redno neku yamahu stotku sa odvrnutim bass,ac 30 sa middle-om i na kraju neki fender 50-icu za visoke i to malo odvojili paravanima...posle slaganja faza(minijaturnog)bash se dobije dzomba zvuk-tu je bilo 7-8 majkova sa sve roomovima... |
Iskreno, mislio sam da niko vise ne ozvucava pojacala, obzirom na cuda moderne tehnologije zvana Line 6, Vox, Boss... Ali sam se izgleda prevario! :D
|
All times are GMT +1. The time now is 08:26 AM. |