![]() |
Stage piano dilema: Kawai MP5 vs Yamaha CP33
Nazalost nemam prilike da isprobam ovaj kawai vec mogu samo da ga porucim a za yamahu moram da idem u BG... Jel imate iskustva sa ovim spravama? Pre svega me zanima kvalitet mehanike dirki, lezaja, osecaj pod prstima pa tek onda kvalitet zvuka.
|
Re: Stage piano dilema: Kawai MP5 vs Yamaha CP33
pretpostavljam da ti se nord stage ne uklapa u pricu.
|
Imam MP8 pa mozes doci da probash, isti su zvukovi u MP5 kao u MP8. Dirka je drugacija ali sustinu mozes da shvatish.
|
Sve preporuke za Kawai! Imam Mp4, a to bi trebalo da je ista dirka kao na Mp5. A sto se tice zvuka, kao sto rece Moritz, isti je kao na Mp8!
Jednom davno u Mitros Music-u u BG-u sam probao i tu Yamahu i nije mi se nesto preterano dopala u poredjenju sa Mp4. Prvenstveno zato sto Mp4 ima (kao i svi ostali MP modeli) 4 layer-a, vise zvukova, mogucnost kontrole zvuka, EQ, USB veza sa kompom koja funkcionise odlicno, pravljenje User performaca itd. U svakom slucaju, daleko ispred pomenute Yamahe. |
Moritz kako ti se cine farbe na njemu? Ja bi MP5 koristio sa vezbanje, studijsko snimanje i ponekad za svirke. Dakle uglavnom bi mi stojao kuci. Razlog zasto ne uzimam klasican elektricni klavir je zato sto nemaju izlaze, a ovde imam jack L/R, USB, Midi...
|
Izvinjavam se sto opet upadam ali samo da kazem da je cena na Thomannu za Kawai Mp5 1111e a za Mp8 MKII 1855 eura. Dakle, dosta nize nego kod nas! Pa ako imate jos nekog ko bi mogao da vam to i donese ovde onda ste bas u plusu!
http://www.thomann.de/gb/search_dir....awai+mp5&x=&y= |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:07 PM. |