Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   MBox 2 problem (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25881)

eternoRBC 16-01-2009 08:48 PM

MBox 2 problem

Zvuk se cuje samo preko protoolsa, winampa i wmp-a
ali kod ostalih programa i aplikacija zvuka nema (npr clipovi na youtube-u il filmovi u bs playeru)
kako mogu ovo popraviti

Rhino 16-01-2009 09:04 PM

Re: MBox 2 problem

Provjeri ulaze i izlaze u propertisima tih softvera... Ne znam tacno sta sve ima i nema mbox, ali sredice se:wink:

kravadinka 16-01-2009 09:43 PM

Digidesign driver na Windows-u i ne radi ni sa cim drugim... Imas jedan mali pomocni software pomocu koga omogucavas pojedine aplikacije da koriste Digidesign driver, zove se Digi MME Helper, ali i dalje ti nece raditi explorer, to jest flash player i jos ponesto... Ne znam zasto je tako, na OS X sve to radi najnormalnije, problem je sa XP i Vistom...

"7" 17-01-2009 07:47 AM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 231518)
Digidesign driver na Windows-u i ne radi ni sa cim drugim... Imas jedan mali pomocni software pomocu koga omogucavas pojedine aplikacije da koriste Digidesign driver, zove se Digi MME Helper, ali i dalje ti nece raditi explorer, to jest flash player i jos ponesto... Ne znam zasto je tako, na OS X sve to radi najnormalnije, problem je sa XP i Vistom...

+1... ne valjaju drajveri za win... ja sam je zato i zamenio... a inace ne mozes ni da pustis dve aplikacije da rade u isto vreme (cubase i winamp i sl.) a sa sf-om i wavelabom mi je pravila probleme cesto. Dok sam je imao koristio sam integrisanu zvucnu za sve osim cubase-a i winampa. inace je to odlicna karta ako si na osx-u

Pozz

eternoRBC 17-01-2009 10:45 AM

znaci jedino rjesenje je da mijenjam kablove sa mboxa na integrisanu kad ne snimam/mixam
ok hvala

Rhino 17-01-2009 10:51 AM

Bolje onda kupi neki jeftini mixer, smorices se ziv od toliko cimanja s kablovima.

"7" 17-01-2009 11:27 AM

Quote:

Originally Posted by eternoRBC (Post 231565)
znaci jedino rjesenje je da mijenjam kablove sa mboxa na integrisanu kad ne snimam/mixam
ok hvala

ne moras, to bi bilo smaranje... kupi neke male zvucnike koje ces da steknes u integrisanu i na njima slusaj sve sto ne ide preko Mboxa... ja sam preko Mboxa isao u monitore a iz integrisane u pojacalo pa u hi-fi zvucnike... a onda sam se iznervirao i kupio Firestudio :wink::D.
Mbox je odlicna sprava ali jednostavno nije za win tj. moze da bude ali, evo vidis, uz odredjenu zaje*anciju. Mada i na osx-u ne moze da pusta zvuk sa vise izvora tj. iz vise aplikacija u isto vreme, sto je mene najvise nerviralo jer ne mozes da pustis nesto u winampu recimo bez da ugasis Cubase, sto je bas bezveze.

Pozz

kravadinka 17-01-2009 06:48 PM

U sustini je sve stvar navike... A i nije zamisljeno da se preko njega igraju igrice i slusa muzika sa YouTube, na Digidesign sajtu lepo pise, iskljuciti sve sistemske zvukove, jer realno i ne treba ti nista od toga ako ces ozbiljno raditi sa PT...
Zasto bi pustio u isto vreme WinAmp i Cubase?! :wink:
Ipak, pomocu ovog helpera sve se moze naterati da radi osim tih internet gluposti, a pitam se i sta ce ti... Mozes jednostavno ukljuciti integrisanu u 2Trk Rtn u Digidesign i problem resen...
Kako rekoh, sve je stvar navike...

Everbeatz 17-01-2009 10:07 PM

Tacno je - sve radi uz pomoc MME Helpera - drndanje je ali radi.

Mada, to je jedina stvar koja me nervira kod MBoxa

kravadinka 17-01-2009 11:47 PM

Pa sto drndanje, samo drag and drop ikonu na MME Helper i to proradi, prosto...

All times are GMT +1. The time now is 09:02 AM.