Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   PT i Cubase sync... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25794)

DADDY Z 12-01-2009 04:14 PM

PT i Cubase sync...

Poku?avao na razne načine i ne mogu da ih ve?em u sync.
Cubase SX3 radi preko Echo Layla 3g kartice a PT8 preko DIGI 003 rack.Obe su u jednom računaru.
Da li je ovo moguće izvesti i kako ?
hvala unapred

DADDY Z 13-01-2009 09:33 PM

Re: PT i Cubase sync...

da li iko zna?

mildan 13-01-2009 09:47 PM

Kod mene su vezani preko MTC/MMC na dve masine (PT8 gura Nuendo 3). Umesto pravog midija, sync ide preko MIDIoverLAN. Verujem da bi to tebi trebalo da radi na jednoj masini preko nekog programa koji podrzava MIDI repatching (ne mogu da se setim, MIDI-OX ili MIDI Yoke valjda rade tako nesto).

Sa druge strane, reci zasto to pokusavas, mozda postoji jednostavnije resenje?

DADDY Z 14-01-2009 07:22 AM

Quote:

Originally Posted by mildan (Post 231143)

Zamisao je da VST instrumente i ne?to audio kanala ?aljem iz Cubase preko eksterne sabirnice u Pro Tools.Bitno mi je da budu u savr?enom sync-u zbog eventualnih naknadnih intervencija ?to u jednom ?to u drugom softu.

Everbeatz 14-01-2009 02:59 PM

Sto se tice dodatnih audio kanala, tu bolje koristi ABleton u rewire

mildan 14-01-2009 06:06 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 231172)
Zamisao je da VST instrumente i nešto audio kanala šaljem iz Cubase preko eksterne sabirnice u Pro Tools.Bitno mi je da budu u savršenom sync-u zbog eventualnih naknadnih intervencija što u jednom što u drugom softu.

Onda ti MTC sigurno nije dovoljno precizan.... Mogao bi da ga koristis za transport (pokretanje snimanja, playbacka i lociranje), ali bi morao i da ih klokujes zajedno (ili da jedan bude master drugom preko nekog SPDIF-a). To bi ti verovatno osiguralo da trajanje snimka bude sample accurate, ali bi, nakon sto usnimis te kanale, morao da ih malo mrdnes na levo da kompenzujes kasnjenje koje je MTC mozda uneo u startu (a unosi svaki put malo drugacije). Ali to bi i tako morao da radis jer ta eksterna sabirnica sigurno ima neku svoju latencu.
Sve je ovo prilicno nagadjanje jer tako nesto moras da probas da bi video da li radi....

Pozdrav!

DADDY Z 14-01-2009 08:03 PM

Quote:

Originally Posted by mildan (Post 231222)
Onda ti MTC sigurno nije dovoljno precizan.... Mogao bi da ga koristis za transport (pokretanje snimanja, playbacka i lociranje), ali bi morao i da ih klokujes zajedno (ili da jedan bude master drugom preko nekog SPDIF-a). To bi ti verovatno osiguralo da trajanje snimka bude sample accurate, ali bi, nakon sto usnimis te kanale, morao da ih malo mrdnes na levo da kompenzujes kasnjenje koje je MTC mozda uneo u startu (a unosi svaki put malo drugacije). Ali to bi i tako morao da radis jer ta eksterna sabirnica sigurno ima neku svoju latencu.
Sve je ovo prilicno nagadjanje jer tako nesto moras da probas da bi video da li radi....

Pozdrav!

da...svega sam svestan...nije mi prvi put da ovo radim...tj jeste ovako da su obe karte u jednom kompu...probaću nešto od tih midi soft varijanti pa javim...hvala

akordeonista 18-01-2009 11:06 PM

Quote:

Originally Posted by mildan (Post 231143)
Kod mene su vezani preko MTC/MMC na dve masine (PT8 gura Nuendo 3). Umesto pravog midija, sync ide preko MIDIoverLAN. Verujem da bi to tebi trebalo da radi na jednoj masini preko nekog programa koji podrzava MIDI repatching (ne mogu da se setim, MIDI-OX ili MIDI Yoke valjda rade tako nesto).

MidiOx je program za rad sa midi porukama a MidiYoke su drajveri koji sluze za povezivanje programa (zamisli kao virtuelne midi kablove!).

All times are GMT +1. The time now is 10:38 AM.