![]() |
Da li je potreban Di Box
Situacija je jednostavna. Jeo sam gloginje i vodio smeran ?ivot ne bih li kupio gitaru i neću zadugo imati para za pojačalo, pa se bodem u (ne, nijie u venu) muzičku karticu (preko pedala, ali sve jedno). Ono ?to me interesuje je da li mi je potreban Di Box, obzirom da imam M-Audio 1010L i bodem gitaru u linein. Koliko sam ja uspeo shvatiti od čitanja na wikipedia-i i sličnim sajtovima, Di Box slu?i za prilagođenje impedanse sa linein na mic ulaz. Ako sam ja ovo dobro shvatio Di Box i nije potreban u mom slučaju (naravno, nije tako dobar zvuk kao sa nekim lepim predpojačalom). Da li sam u pravu? Hvala!
|
Re: Da li je potreban Di Box
radi trenutno sa cim mozes i ne misli , kad budes imao uslova za di box onda razbijaj glavu :D
|
Pa valjda 30 e nije na kraj sveta ???
http://www.thomann.de/gb/behringer_di100_ultra_di.htm http://www.thomann.de/gb/behringer_di20_di_box.htm Pozdrav |
Quote:
sa line levela na mic in bi u stvari bio reamping.. ..i da, treba ti nekakav di box ako na interface-u nema? hi-z input, a o čijoj kvaliteti će ti direktno utjecati kvaliteta snimke za nekakvu gitarsku, nazovi rock mjuzu, on je IMO, jedan od najbitinijih faktora.. ne ?tedi na njemu |
Behringer GDI21 resava sve probleme... kupio sam i prezadovoljan... radi posao 97% kao pojacalo!
|
... a zar mu treba di box ako ide preko pedale?
Pozz |
Quote:
koje pedale? |
... pa on rece u prvom postu da ide preko pedale ali nije rekao koje...
Pozz |
Pardon, nisam mislio da ima veze kakve su pedale. Evo ih: MXR Dime CFH, MXR Dime distortion.
|
na tvom mjestu bi uzeo DI, iako su pedale jako fine:)
pedale ti daju boju, ali u osnovi ne mjenjaju impedancu i ne pretvaraju nebalansirani signal u balansirani (line level input na tvojoj kartici) jos jedna prednost DI-a je da splita? (odvoji?) od originalnog signala u 2 nova (di+isolated) i kao takve snimas zasebno u komp; jedan dry, drugi wet , pa se naknadno ITB igras sa njima kako god okrenes, dobar DI zlata vrijedi!! sretno:) |
All times are GMT +1. The time now is 11:02 AM. |