Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Primena Hardwerskog EQ u DAW (external FX; Waves Q-Clone) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25557)

idekius 12-12-2008 03:23 AM

Primena Hardwerskog EQ u DAW (external FX; Waves Q-Clone)

Koliko vidim, kada je Nuendo u pitanju, raspoležive su dve opcije:

1. Preko External FX, pa exportovanje (snimanje) kanala.
2. Pravljenje filtera preko Waves Q-Clone.

Koja vam se od ove dve opcije više svidja? Meni Q-Clone deluje kao komfornija varijanta... Ne znam... Jel? Q-Clone ne radi nikakvu degradaciju???

Nisam znao da li da pišem ovde, ili u music software... uklapa se u oba podforuma :)

LACKY 12-12-2008 03:38 AM

Re: Primena Hardwerskog EQ u DAW (external FX; Waves Q-Clone)

Q Clone ti je impuls.

idekius 12-12-2008 03:42 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 229200)
Q Clone ti je impuls.

Da... ali Q-Clone , kada se insertuje Q-Capture u prazan kanal i dodele mu se ulazi i izlazi gde je tvoj EQ, ?ladno pravi impuls tvog EQ-a sa tvojim podesavanjima, a EQ ti je slobodan za naredni kanal, naredni impul itd...

Pismena napravica... samo još da uporedim čistih ušiju kako svira taj napravljeni impuls u odnosu na kanal na kojem se nalazi pravi EQ sa istim podešavanjima. U ove sitne sate mi deluje identično... Sad ću da napravim dva ista kanala i napraviću impuls i ostaviću ga na jednom, a drugi ću da izvezem kroz pravi EQ, pa ću onda na jednom da korenem fazu, da vidim šta se tu dešava... ako me nešto u ove jutarnje sate ne zajebe :)

LACKY 12-12-2008 03:44 AM

Da, ali to je imuls.

idekius 12-12-2008 03:48 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 229203)
Da, ali to je imuls.

Misli? da napravljeni impuls sa Q-Clone ne mo?e da bude jednak onom kanalu na kom se zaita nalazi isto pode?eni EQ?

LACKY 12-12-2008 03:54 AM

Ti sa Q Clone-om imas mogucnost da snimis odredjenu krivu Eq-a i sa tom krivom tretiras signal. Ali on funkcionise na bazi impulsa. Tj. on pusti shots kroz tvoj set analognog Eq-a i snimi krivu i onda ti morfuje informaciju. Zaci impuls, kao Altiverb sto radi reverbe.

idekius 12-12-2008 04:11 AM

Hmmm... evo poredim, za sada pez izvo?enja i okretanja faze. Ovo meni stvarno zvuči identično... preslu?aću i sutra. ?teta je samo ?to mo?e da radi samo jedan Q-Capure. Ne mogu istovremeno npr. tri, a sa ovim bi se uz recimo 3 - 4 različita hardwerska EQ-a istovremeno dobilo ba? konforno zezanje na DAW... ko voli da kombinuje DAW i hardwerske EQ-e...

LACKY 12-12-2008 04:17 AM

Pa ukaci 3 pluga jedan ispd drugog sa 3 razlicita impulsa, i dobio si to.

idekius 12-12-2008 04:24 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 229213)
Pa ukaci 3 pluga jedan ispd drugog sa 3 razlicita impulsa, i dobio si to.

Ma mislio sam na simultani rad sa tri različita hardwerska EQ-u, bez prebadanja kabalova u toku mixa... Takav komfor pri "kloniranju" različitih EQ-a tokom rada bi mi mo?da izmamio novce za kupovinu jo? koje globe sa eBay :)

LACKY 12-12-2008 04:36 AM

Kada dodjes do tri ozbiljna, razlicita hardverska Eq-a! Zaboravices na to govno!

All times are GMT +1. The time now is 08:52 PM.