Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Kako utiče zdravstveno; kamena vuna vs. staklena vs. organska vlakna (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25436)

NLP 05-12-2008 10:28 PM

Kako utiče zdravstveno; kamena vuna vs. staklena vs. organska vlakna

Evo interesantnog linka:
http://www.gearslutz.com/board/bass-...ml#post3703514

Koliko je merodajan je relativno ali ipak je odlična startna pozicija!:)

SumAnuT 06-12-2008 01:21 PM

Re: Kako utiče zdravstveno; kamena vuna vs. staklena vs. organska vlakna

Jel' ovo vazi samo dok se postavljaju materijali?
Mislim, jel kad se postave ima neki nacin da se izoluje njihovo trunjenje ili oni i dalje pustaju svoje "dlacice" u prostor?

Ja znam da kada sam trazio informacije za zidana kuca vs montazna bilo je ljudi koji su pricali da su materijali za montaznu kucu nezdravi, a oni se dosta podudaraju sa materijalima za akusticku obradu ...

DeMa 06-12-2008 05:18 PM

Quote:

Originally Posted by SumAnuT (Post 228271)
Jel' ovo vazi samo dok se postavljaju materijali?
Mislim, jel kad se postave ima neki nacin da se izoluje njihovo trunjenje ili oni i dalje pustaju svoje "dlacice" u prostor?

Ja znam da kada sam trazio informacije za zidana kuca vs montazna bilo je ljudi koji su pricali da su materijali za montaznu kucu nezdravi, a oni se dosta podudaraju sa materijalima za akusticku obradu ...

Hallo

To se prica non stop, nije dokazano da je smrtno nosno:wink:
Ali postoje osobe koje elergicno reagiraju na te vlake.
Ja neznam nikoga!!:)
mislim da se mogu produkte kupovati koje imaju neku evropsku certifikaciju. Jer se oni moraju pravdati.

Pozz
Denis

boggy 06-12-2008 06:42 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 228181)
Evo interesantnog linka:
http://www.gearslutz.com/board/bass-...ml#post3703514

Koliko je merodajan je relativno ali ipak je odlična startna pozicija!:)

Hvala NLP :)

pozdrav

bogi

NLP 06-12-2008 07:57 PM

Nema za?to, jo? mnogo puta!

NLP 06-12-2008 08:14 PM

Mislim, da je treba jo? istra?ivati i imati mnooogo!!! vi?e primjera te nadzorovanih analiza bez poseganja lobija u istra?ivanja i zaključke.

Jedna priča kao analogija tome: pre 30 godina otac je bio u velikoj avtomobilskoj tvornici zadu?en za glavnoga za sigurnost pri radu, sa azbestom su se obsipavali, moj otac je uvijek veoma skeptičan i pesimističan te svakome govorio, nek stavi bar masku jer ni?ta nije zdravo čemu si izpostavljen svaki dan (ni piti mlijeko svaki dan nije okej:)).
Svi su mahali sa analizama, studijama i sličnom, drugi stručnjaci govorili su da ma?ta te da ima stvarno bujnu domi?ljiju te lupeta!

?to se u dana?nje vrijeme govori o azbestu...?!
Koliko dugo je trajalo da su dokazali da je mobilna tehnologija ipak "pone?to" ?tetna (za sada je "pone?to")...

Osobno mislim da nijedno nije sad ba? ne?to posebno otrovno i ako se rukuje sa tim tako kako treba ne bi smelo biti ne?to, mislim ako bi bili tako ?tetni produkti kao azbest več bi bilo alarmantno.
A ljudi koji rade na linijama gdje je prisutan svakodnevan kontakt sa takvim stvarima, e tu nisam posve siguran...

Ali jedno je sigurno; kamena vuna je izrađena valjda da iz kamena, a mikrodijeliči koje mo?e ispu?tat je i kameni prah. Ljudi koji rade o kamnolomima vi?e desetlječa imaju tendenciju da oboliju za kamenim plučima, nije ba? azbestna bolest ali jest neki problem, manja kapaciteta te neki iritantni simptomi (radije pogooglajte).
E pa nekoliko kubika kamene vune neče nikome prouzročiti bolest kamenih pljuča.

Ali ipak nek budu svi materijali koji ispu?tajo airborne čestice primerno tretirani.

Nadam se, da sam bio dovoljno objektivan. Pro i contra.

Evo povucite zaključak ako mo?ete...

korenjak 16-02-2009 11:40 AM

zapravo logika stvari nalaze sledece razmisljanje:

Ako pojedem parche pamuchne krpe nju cu lako svariti, ali ako pojedem parche stakla to nemogu svariti nikad..

elem ako se udahne stakleno vlakno ono se u plucima ne razgradjuje.......dok se pamucne cestice razgrade jer su podlozne truljenju ( premda su organska tvorevina)....

tako da je meni drazi azmafon nego staklena vuna, a sa bakterijama cu se vec nekako boriti

:)

pozdrav

NLP 16-02-2009 12:13 PM

Vidim da si izljuštrio ono što si htio:D

Daj napravi si uslugu i pročitaj ne samo taj maleni sažetak jednog entuzijasta, nego i šire, nudi ti i linkove!

A moj zaključak nije bio što je bolje, zdravije nego da sve ima svoj pro i contra!

I jedan prijedlog: nijedno nemoj jesti. To nije hrana, nego građevinski materijali.
Ni cement ja ne bih jeo... iako ima dosta kalcija pa je pogodan za astmatičare:D

korenjak 16-02-2009 12:58 PM

:rotfl:
jest
bez hrane mogu
al ne mogu bez vazduha

iskreno nisam citao sve ono

ali sam izneo jednu mogucu logiku

poz

DeMa 16-02-2009 11:16 PM

Quote:

Originally Posted by korenjak (Post 235361)
:rotfl:
jest
bez hrane mogu
al ne mogu bez vazduha

iskreno nisam citao sve ono

ali sam izneo jednu mogucu logiku

poz

Nemoj me krivo svatiti.
Na kraju je to sve pitanje Para. Znaci ako imas viska onada se lipo kupi pamuk ili gotove elemente.
Stim da ces za to onda platiti 10 puta vise.( bubam)

Svarit nesec stakleni prah kako si ga ja mislim nazvo.
Ali ako si zdrav onda ces na nacin kako i ostalu prasinu, koju defenetivo udises izbacit iz tjela.
Ti imas samo problem praha u fazi gradnje absorbera.
A to je vrlo malo ako uzmes u obzir da judi rade stime svako dnevno.
i vjeruj mi jos su zivi.:wink:

Pozz
Denis

All times are GMT +1. The time now is 01:46 AM.