Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Tutorijali (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=88)
-   -   Melodyne? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25265)

Arthur 23-11-2008 04:23 PM

Melodyne?

Jel ima neko preporuku za tutorijal za Melodyne? Par puta sam ga upalio i čačkao, i video da može svašta, al mi nije bio previše intuitivan, a jako mi je potreban, te reših da odvojim neko vreme za izučavanje istog. Ideje?

HeatMan 23-11-2008 04:43 PM

Re: Melodyne?

kako ti bre nije intuitivan?

dodji do mene pa cu ti objasnim osnove.. a i nema shta dalje od osnova. pitch korigovanje, stretch, seckanje, timbre, artikulacija vibratom i to je to. nothing to it.

poz

btw, pogledaj na njihovom sajtu za tutorijal.. :?

alfom 23-11-2008 05:13 PM

Imaš u *.pdf tutorial na nekih 60-tak stranica. Dovoljno ti je desetak za sve cake. Za slične intervencije, po meni je daleko praktičnija Waves-ova prčkalica : Waves Tune, za popravku vokala - imaš i mono i stereo verziju, a nalazi se u Mercury kompletu.
Ipak, ako imaš pjevača - sidiota, koji ne može dvije sastaviti sa intonacijom, onda Melodine:da:

Danny Lou 23-11-2008 08:58 PM

ma kakav tutorial bolje ce ti leci bez tutoriala, nije tezak da se skonta uopste... chuka si ti bice bezbolno :D

mildan 23-11-2008 11:13 PM

Meni je bio mnogo neintuitivan, ali mu je zato onaj tutorijal koji je ukljucen u njega fantastican, tako da ne mogu da zamislim da postoji nesto bolje. Trebace ti sat, sat i po kolko se secam, a posle je to najbolji interfejs na svetu - preporucujem da ga procitas od a do sh.

Max 23-11-2008 11:15 PM

Quote:

Originally Posted by mildan (Post 226537)
Meni je bio mnogo neintuitivan, ali mu je zato onaj tutorijal koji je ukljucen u njega fantastican, tako da ne mogu da zamislim da postoji nesto bolje. Trebace ti sat, sat i po kolko se secam, a posle je to najbolji interfejs na svetu - preporucujem da ga procitas od a do sh.

Osim sto nema dugme za povecavanje i smanjivanje .... :banghead:

Ostavlo je bar meni bilo odmah prepoznatljivo .... treba doduse nekoliko dana da se udje u fazon totalno .... da dodjes do zaista dobrih rezultata

Pozdrav

dvuckovic 23-11-2008 11:42 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 226539)
Osim sto nema dugme za povecavanje i smanjivanje .... :banghead:

Pozdrav

Probaj malo da pritiskas po numpadu

Max 23-11-2008 11:43 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 226548)
Probaj malo da pritiskas po numpadu

Vodim na pivo .... i pljesku 8-)

Pozdrav

OFF 23-11-2008 11:54 PM

A postoji li nacin da melodyne da prioritet part editoru u nuendu, a da ne radim automatizaciju (paljenje/gasenje). Npr..... odradio sam vokal, upeglao, a ispostavi se da mi treba neki fade ili da hocu da pojacam deo ili sve (a to mi je najlakse direktno na partu).... Naravno, kod mene, ako je kanal pod Melodynom, to ne moze, jer fakticki svira onako kako je u melodyne-u

dvuckovic 24-11-2008 12:08 AM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 226549)
Vodim na pivo .... i pljesku 8-)

Pozdrav

Moze, Duff anytime

All times are GMT +1. The time now is 05:40 AM.