![]() |
Pro tools pitanje
Konacno sam sastavio pro tools sistem. Poceo sam da radim na prvom projektu, ali ne mogu da provalim kako da zumiram celu radnu povrsinu po visini :banghead:. Kao opcija u cubase-u, u donjem desnom uglu-gore (ili kada drzis klik na misu pa ides gore-dole). Mnogo se patim oko edit-ovanja kada zumiram po sirini. Mora da postoji ta opcija, u SOS-u svaki put kada imaju intervju sa nekim mix inzinjerom postave sliku iz pro tools-a gde se vide svi kanali samo smanjeni (odzumirani)...
Uputstvo sam procitao vise puta i zoom se pominje samo po sirini... Btw, guram TDM 6.4.1 Pro tools. Hvala |
Re: Pro tools pitanje
|
po visini: drzis alt i kliknes na onaj 'lenjir' kojim inace podesavas visinu pojedinacnog kanala
po sirini: command '[' i command ']' pozz |
Quote:
|
Quote:
Da izadjes iz ovog moda, opet pritisnes E i to je to... pozdrav |
Quote:
zaboravio sam da napomenem da koristim Mac-a... Ali prebacio sam se na shortcut-e za mac-a, tako da sam ok, samo jos da isprobam. Hvala! |
Color i Analog,
Hvala na shortcut-ima, jedva cekam da isprobam:jupi:, pa cu da javim da li radi. |
Nece ti radit dok ne upalis command control focus, ikonica koja izgleda kao a...z sa gornje lijeve strane
|
Nisam siguran da li sam dobro objasnio. R i T je shortcut za zumiranje po sirini. Meni treba alatka koju i dalje ne mogu da nadjem, a to je da zumiram CEO projekat po visini. Znaci sve kanale. Tako da mogu da ih odzumiram i da vidim celu sliku svih kanala i projekata!
Kao sto ima opcija na svakom kanalu da se waveform (track) postavi kao mini, small, medium, large itd... Kako mogu sve odjednom da ih smanjujem i povecavam kao u Logic-u, Cubase-u, Vegas-u itd. |
drzis CTRL i odaberes small / medium / large / itd..i svi se povecaju.
Mislim da je to dugme..ja i ne gledam kad radim, a imam PT keyboard pa ne znam jel su isti dugmici...mislim da je to. samo nece ti stati sve stati na ekran:D ista fora za kad hoces da mutiras / soliras sve..itd... |
All times are GMT +1. The time now is 12:56 PM. |