![]() |
M-Audio SPDIF u RME?
Pozdrav,
Iz odredjenih razloga potrebno je da radim neke projekte u ProToolsu. Ne pomaze ni OMF export, vec bas moram PT. Tako da bih uzeo neku M-Audio karticu da bih mogao da podignem PT. E sad postoje dva razloga zbog cega je to dodatna komplikacija, koju nadam se, mogu da reshim. Prva stvar je da moram da prebadam kablove od zvucnika/pojacala na drugu karticu u zavisnosti da li taj dan radim u PT ili Nuendu. Moze se to reshiti nekim switchboxom, ali mozda ima i elegantnije resenje. Druga svar, -radije bih slusao RME konvertore nego M-audio. Ono sto mi pade na pamet, ne znam da li je izvodljivo, ali deluje mi da ima potencijal :) je da SPDIF izlaz iz M-Audio dovedem na SPDIF ulaz RMEa i tako signal iz PT slusam preko RMEovih konvertora bez prebadanja kablova. I na taj nacin resim oba problema. :) U RMEovom mixeru mogu da mu kazhem da SPDIF ulaz odmah shalje u zvucnike Da li je izvodljivo? |
Re: M-Audio SPDIF u RME?
u suštini, trebalo bi da može. Pitanje je da li će ti obe pci kartice raditi istovremeno u sistemu, možda oće možda ne. Ali Spdifom ako pošalješ audio iz m-audia u RME, radiće sigurno, i lako ga izrutiraš direktno u slušanje. Možda ne bi bilo loše da uzmeš neki usb m-audio device, ako ti je samo za PT potreban.
|
Quote:
ili si pod 'device' mislio na nesto sto nije zvucna kartica? |
m-audio mbox2 micro ?
|
RME prebaci u Auto Sync Mode tako da ce PT ( M-Audio) biti master clock , i to bi trebalo da sljaka kao sat.
Samo ti ostaje problem Win podrske za vise audio kartica istovremeno, mozda i sljaka nisam nikada probao, da si pod OSX napravis Agregat Device i da te vidi Bog. |
All times are GMT +1. The time now is 09:31 PM. |