![]() |
Midi Problem
JA SAM NA POCETKU. IMAM KORG T2, EMU 1212 KARTICU, CUBASE LE, NUENDO I ITD. :D NE MOGU DA REPRODUKUJEM DVA RAZLICITA STRUMENTA [ BOJE ] ISTOVREMENO.:banghead: NA KLAVIJATURI STAVIM CANAL 1 KAO I U CUBASE-U I SNIMIM KLAVIR KAO PRVU TRAKU. POSLE OTVORIM TRAKU 2 I KLAVIJATURU I CUBASE STAVIM MIDI KANAL 2 I SNIMIM VIOLINE I PUSTIM PLAY NA OBE TRAKE. CUBASE TADA PRI CITANJU OBE TRAKE REPRODUKUJE U BOJI NA KOJOJ JE OSTALA KLAVIJATURA:confused: KAKO DA CUJEM TA DVA INSTRUMENTA RAZLICITO:mad:
|
Re: Midi Problem
dobrodosao.
necu ti odgovoriti na pitanje, ali cu te prvo zamoliti da pratis osnovna pravila ponasanja na internetu, posebno pisanje svim velikim slovima sto se smatra za vikanje, sto si ti jos i podebljao. pozdrav. |
dobrodosao.verujem da velika slova nisu olicenje vikanja,vec neupucenosti:wink: .ja ti takodje tesko mogu odgovoriti ako malo ne pojasnis pitanjce.ne kapiram.za pocetak:sta pokusavas da snimis?midi ili audio kanale?i kako si prakticno zamislio da to uradis:a)ukoliko snimas midi kanal(e); b)ukoliko snimas audio kanal(e)? pojasni malo i pomozi i sebi i nama koji mozda i mozemo da ti pomognemo.kako si povezao T2 sa kompom?
pozdrav |
kao prvo ja se izvinjavam za slova nisam nista lose mislio.T2 sam povezao sa dva midi kabla na EMU-1212 muzicku karticu i pokusavam da kompjuter preko cubase-a izvuce 16 razlicitih boja iz T2. u pitanju su samo midi kanali. ovo bi trebalo da bude osnova ali ne ide. slusam vas pazljivo hvala unapred
|
Quote:
|
Quote:
- povezi klavijuru na EMU audio kablovima, i MIDI kablovima - napravi traku kroz koju slusas Korga (audio, bus, aux, direktno sa EMU, svejedno, kako vise volis/hoces) - klavijatura treba da ti je u nekom od 'multi' modova. Ne secam se da li T serija ima sekvencer. Ako ima stisni SEQ da udjes u taj mod i multitimbral ce ti raditi (to sto zelis da imas 16 discrete kanala) Ako nema SEQ, svakako treba da ima COMBI mod, koji je u osnovi svakako multitimbralan i koji mora da radi tako. Jedino nisam siguran da li ce raditi program changes koje saljes iz Nuenda u njega, ali trebalo bi da radi... eto, ukratko, vichi ako ne radi :) pozz |
T2 ima SEQ sa 8 kanala ali on nema veze sa mojim problemom.U COMBI modu sam stavio umesto MASTER MULTI i nista se na desava.Cubase i dalje dve razlicite trake cita sa istom bojom.U meniju ima komanda OVERFLOW koja ne znam sta radi ali njenim ukljucivanjem nema nicega.Odsvirane note oba kanala cujem samo u boji koja trenutno stoji na korgu.
|
a sto ti jednostavno ne bi procitao / skinuo upustvo ?
|
pogledaj ovde za manual(e)za korg T-seriju,ako ne pomogne,javljaj,smislice se vec nesto
poz |
Mislim da je mozda ovo resenje-
svira ti isto na obe trake zato sto ti je program ostao isti. Sad klikni na drugu traku i otvori editor , u dnjem levom uglu u podmeniju izaberi program change i u onom laneu dole ti je verovatno ostao klavir tj. 1 a ti prebaci na onaj koji odgovara presetu sa T2... http://img223.imageshack.us/img223/2...endopi9.th.jpghttp://img223.imageshack.us/images/thpix.gif |
All times are GMT +1. The time now is 06:46 PM. |