Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Dobra MIDI klavijatura za rad sa sekvencerom? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24879)

oaprograms 26-10-2008 01:41 PM

Dobra MIDI klavijatura za rad sa sekvencerom?

Potrebna mi je pomoc, treba mi preporuka za dobru midi klavijaturu sa 5-6 oktava.

Treba mi iskljucivo za rad sa sekvencerom, pravljenje aranzmana, a da ima:
1) pre svega kvalitetne synth dirke sa aftertouchom, da imaju neki otpor, i da ne prave buku tokom sviranja : )
2) mod/wheel i dosta dugmadi, nekoliko knobova - treba mi dobra kontrola sekvencera, i play/stop i sl. dugmad bi dobro dosla,
3) da nije bas mnogo skupa, ne znam, do 200-400eur, zavisi sta ima.

Nikad nisam koristio midi klavijature, pa me zanimaju vasa iskustva, ko je radio slicne stvari.

"7" 26-10-2008 04:11 PM

Re: Dobra MIDI klavijatura za rad sa sekvencerom?

Otprilike si savrseno opisao CME UF60... za te pare prilicno sam siguran da nema bolje... ima ga u Artistu pa mozes i da probas...

Pozz

Danny Lou 26-10-2008 05:53 PM

ja sam gatao i uzeo m-audio axiom

lesha 26-10-2008 11:18 PM

oaprograms, odakle si?

Moritz 27-10-2008 01:53 AM

Quote:

Originally Posted by Lou (Post 222532)
ja sam gatao i uzeo m-audio axiom

Jos jedan glas za istu klavijaturu, odlicna sprava za razumne pare.

milos 27-10-2008 09:43 AM

Video sam na slici kod Leshe u radnji onaj stari Novation Remote 61 samo ne znam koliko para ali mislim da bi se uklopio...

lesha 27-10-2008 10:18 AM

Quote:

Originally Posted by milos (Post 222629)
Video sam na slici kod Leshe u radnji onaj stari Novation Remote 61 samo ne znam koliko para ali mislim da bi se uklopio...

pa, novation je zanimljiv zbog automap funkcije, ali i dosta skuplji, imamo trenutno i axiom 61 i cme uf50 koji ima widi (wireless midi).

oaprograms 28-10-2008 06:42 PM

Iz BG sam. Ne znam, Axiom mi deluje super. Tj, Novation deluje najmocnije, ali je previse skup.

Jesu sve ove klavijature sa semi-weighted dirkama? Zanimalo me je mozda cak nesto sa synth dirkama, ali da valjaju i da imaju neki otpor. To mi je vise nekako za midi kontroler, posto bih kontrolisao razne instrumente. Jeste da cu onda zaliti sto nisu semi-weighted :D

Inace, izgleda da cu da odlozim kupovinu, pa mozda ulovim i nesto polovno.

oaprograms 28-10-2008 06:44 PM

Nego, po cemu je taj CME tako dobar? Mene bas ne privlaci sto je glomazan i tezak, a ima cak manje kontrola od axioma npr. A skuplji je.

lesha 28-10-2008 08:37 PM

btw. prodali smo istog dana i axiom i uf50, uskoro cemo sniziti cenu za novation remote 61 na nesto preko 29 hiljada, imamo i remote 61 SL verziju koja je skuplja (ipak samo ona podrzava automap za razliku od obicne verzije).
stigao je i jedan cme uf6 koji ce biti jos povoljniji, javi ako te nesto od ovoga zanima.
generalno, meni se cme svidja zbog dirki.

All times are GMT +1. The time now is 01:53 AM.