![]() |
Skyline Diffusor Samogradnja
5 Attachment(s)
Halo Drustvo evo naso sam svoje slike. kako se moze napraviti skyline diffusor.
Svakom potrebno i radi toga postavljeno. Djeluje na frekvencijama od 688Hz do 3185Hz (To je racunato) Koristeno je drvo 54mm x 54mm koje sam gotovo kupio i ploca jedna kod mene Iverica 18mm sa dimenzijama 64,8 x 64,8 cm. Dubina Diffusora je 25 cm. potrebne su 5 razne duzine. stim da je 0 na Shemi i 0 cm drveta. 0 = 0 cm 1 = 6,25 cm komada 38 2 = 12,50 cm komada 38 3 = 18,75 cm komada 40 4 = 25,00 cm komada 25 Ukupna duzina drveta 54 x 54 mm jeste 18,38 m Sa dubinom Diffusora se odredjue niske frekvencije sto dublji tako i sve dublje vam djeluje Diffusor. visoke frekvencije odredjujete sa sirinom daske, sto uza ili manja to vam djeluje prema gore, znaci vise frekvencije. Evo vam shema i slike. Pozz Denis P.S. Za cjenu, ja sam platio material negdje oko 50?. |
Re: Skyline Diffusor Samogradnja
Deluje kao game over tetrisa:D
hvala na ovome |
Hvala Denise, stavljam na sticky! :)
pozdrav bogi |
Dobar klasičan dizajn 2D BBC princip difzora.
Kalkulisan/ dizajniran je na osnovi "prime number 7". Jer je sekvenca mala, ne pokrivajte prevelike povr?ine sa tim difuzorima. Za veči izkoristak apsorbcije su dobri originalan RPG skyline, dizajniran na -"prime number 157": http://www.rpginc.com/products/skyline/index.htm Evo patenat tog RPG Skylinea: btw: gledajte konačnu "tabelu 5"! :wink: |
Quote:
|
Quote:
namjenski nenad sve namjenski. U sobu dolazi ona sto je potrebno. Strogo pazim simetriju i tako da se zna kolko ih triba biti. a i kolko veliki moraju biti. Dobar sistem ovo sto si pokazo. Pozz Denis |
Ne mogu da postujem taj file, jer je prevelik.
U formatu tif. i prevelik je za 600x600 rezoluciju... Pardon. |
Quote:
pozdrav bogi |
Evo.
|
Evo slike koju je NLP hteo da postavi (za vecu sliku, desni click pa... :) ):
http://www.bozoel.com/images/us005401921-015.gif |
All times are GMT +1. The time now is 01:41 AM. |