![]() |
Sidechain pitanje
Nedavno sam se odu?evio mogućnostima dB Audioware Sidechain Compressora, ali mi, ipak, nije jasno koji odnos u jačini tona bi trebalo da bude između send i recieve kanala? Recimo, radim klasični ducking )glas i muzička podloga). Moj običaj je da najpre uredim dinamiku voice overa, te da takav zapis koristim dalje u miksu. Dakle, na vox-u ne strče tranzijenti, pikovi postoje, ali su ujednačeni. S druge strane, muzička podloga na drugom kanalu ima pikove i dinamički se, prirodno, dosta razlikuje od mog glasa. Da li je poenta da pre sidechaina pikovi na oba kanala budu na istom nivou ili postoji neka druga fora?
|
Re: Sidechain pitanje
Quote:
|
samo srafi one knobove i nesto ce ispasti
|
Quote:
|
Pa dobro, nije problem vrteti potenciometre, mislim, već sam ih vrteo, čak i do?ao do nekih rezultata, ali sve je to na polu-slepo. U video tutorijalu za dotični efekat saznao sam princip njegovog rada, ali znate kako to već ide, odgovor najče?će vuče za jezik novo pitanje, tako valjda i nastaje nauka.
A filozofija nije nauka, Mr Knob! |
Quote:
kako kad :rotfl: |
Quote:
Ono o filozofiji kao nenaučnoj kategoriji nisam baš najbolje skapirao, ali nije ni važno. Release, pak, je važan. Pozdrav, Vasa |
Razumem da je potrebno "experimentisati" i pronaći najbolji odnos release, atack-a i.t.d... ...ali, moje pitanje je bilo drugo...
Dakle, reč je o postprodukcionom sidechainu, znači semplove mo?emo unapred obraditi (pre svega, dinamički) pre nego ?to ih postavimo u dva kanala, jedan iznad drugog. Zanima me da li bi oba sempla trebalo da budu na istom pik nivou, kako bi u krajnjoj instanci, uz, eventualno, liiting, imali ujednačen snimak? |
Quote:
|
mozda glasom utjecati samo na one semplove sa bliskim frekvencijama bez obzira na peak a tek nakon dinamickog "balansiranja" mixa(ili je mozda samo o njima rijec a ne o cijelom mixu tj bez glasa?nisam bas uhvatio), tek toliko da ne smetaju? u svakom slucaju release produzit, slazem se
|
All times are GMT +1. The time now is 10:05 AM. |