![]() |
BCF2000 Midi kontroler - Problem :(
Juce sam kupio ovu spravu (novu) i zaista je luda spravica. Ne mogu da se odvojim od nje ali imam jedan problem. Provalio sam kako da kontrolisem softver, one emulacije, itd., ali prva dva fader-a mi ne reaguju. :banghead:
Npr., mogu preko prva dva fadera da posaljem midi poruku ali se ne vraca nazad. Kad u softverskom mixeru pomerim fader ne pomera se i to vazi samo za prva dva kanala. Ostali rade.. :mad: Slanje poruka, kao sto rekoh, radi super. Mogu da pomeram fader u softveru preko kontrolera. Ne znam u cemu je fora. Da li je sprava ostecena? Kontaktirao sam Berindzer i cekam da mi odgovore pa da kontaktiram Mitros (tu sam kupio). Bas sam se razocaraoi samo razmisljam o tome kako ce me cimati da zamene spravu i da cu cekati milion godina. Ima li neko resenje? Mozda je neko imao slican problem? :cry: |
Re: BCF2000 Midi kontroler - Problem :(
Najvjerojatnije je mehanicki kvar.
Ne rade motori na prva dva fadera. |
Kad se "resetuju" tada rade. :shock: Motori pokazuju znake zivota ali ne reaguju kada misem pomeram fader u softveru niti na bilo kakvu automatizaciju na ta dva kanala.
|
Behringer .. nista novo
|
e sad i ti ivane , kako onda bcr nema nikavih problema???? da cuknem vo drvo , nisam imao nikakav problem sa bcr-om ne vidim zasto je takva konstatacija i najboljima se desava da omanu .. (znaci ovo je prvi put da branim berindzer u svom zivotu zato sto volim bcr/bcf seriju)
|
Quote:
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
posedujem ovu behringer spravu .. kompresor .. koja je stara kao biblija .. ali i dan danas boljeg kvaliteta izrade nego bilo koja nova njihova sprava .. ali tada su sve pravili u Nemackoj
|
a mozda...ali bas mozda.......je moguce da je preset na bcf-u izmenjen (poj***n) pa su dva fadera podesena da ne reaguju na midi info. iz kompjutera.....
ovo sve pricam pod uslovom da je u onom obicnom (bcf) modu...ako je u mackie control modu onda bi trebalo da radi... |
Ne poznajem ovu spravu uopste ali mi pada nesto na pamet. Ja koristim Novation Remote Zero SL midi kontroler i u njemu imam mogucnost da za svaku komandu podesim kakvu ce poruku da salje (CC, NRPN, RPN ili SYSEX). U zavisnosti od toga i reaguju dugmici, potovi i klizaci.
Mozda i na Behringeru postoji mogucnost takvog ili slicnog podesavanja za svaki klizac pa su ti na prva dva drugacije komande nego na ostalim klizacima. Proveri takvu mogucnost! |
All times are GMT +1. The time now is 06:30 AM. |