Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Zvuk u kolima (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23727)

idekius 16-07-2008 10:23 PM

Zvuk u kolima

Cime to dobudziti?
Ja sam uzeo neki jeftiniji Pioneer MP3 player (DEH-200MP) i cini mi se da on za auto radi O.K., ali sada bih da menjam i zvucnike. Oni u prednjim vratima cak i nisu losi i imaju svoje odvojene visokotonce u blizini one rucice za podesavanje retrovizera, ali oni u zadnjim vratima mi se nikako ne svidjaju.

Da li da zamenim sva 4 i sta da uzmem? Opet neku Pioneer varijantu, ili nesto drugo? Da bi se imao O.K. bass u kolima... da li je bas neophodna ona varijanta
-U gepeku subwooferi, pa ne staju mi kuferi od velike boce za plin... ?

Max 16-07-2008 10:24 PM

Re: Zvuk u kolima

NS 10 .... da mozes da proveravas mixeve ??? :D

Pozdrav

idekius 16-07-2008 10:27 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 210818)
NS 10 .... da mozes da proveravas mixeve ??? :D

Pozdrav

Razmisljao sam o tome, ali ipak ne mixam u kolima. Ovde treba druga fora... za 22 godisnje klinkice i sl. :da::twisted:

DaBear 16-07-2008 11:05 PM

mi smo svojevremeno u BG probali Auratone u kolima, i razvaljivali su !!!

Ja imam Harman Kardon 450W sistem, 12 zvucnika, 6 CD charger, (eq, reverbi (!!??)) (dolazi sve sa kolima) ..zvuk - dere!!

CD se inace pokvario neki dan ! (....pas mater!!)

milanCHE 17-07-2008 12:24 AM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 210817)
...... Da bi se imao O.K. bass u kolima... da li je bas neophodna ona varijanta
-U gepeku subwooferi, pa ne staju mi kuferi od velike boce za plin... ?

mozda neces da radis mixeve u kolima,tako da ti bas ne trebaju ns-10 ice,ali ti ne gine stari dobri Waves:D ,tacnije:
http://www.wavescaraudio.com/htmls/products01.htm

ali nisam siguran da ga ima u nasim krajevima na lageru,a cena je preko oko 100$(barem tako pise na njihovom sajtu),verovatno plus putni troskovi.... ili da ti neko donese
pozdrav

iatros 17-07-2008 06:34 AM

Dobra tema! Posjedujem Pioneer DEH-P 6800 MP i takode razmisljam o nabavci nekih 16cm zvucnika u prednjim vratima! Predlozi pozeljeni! :D

"7" 17-07-2008 09:37 AM

3 Attachment(s)
Ove dve slike nemaju veze sa pitanjem ali je ovaj cd radio opasno 8-)

Attachment 3667Attachment 3668

a ova sledeca ima veze... zvucnici su trosistemski Canton sa pasivnim skretnicama a snagu je davalo cetvorokanalno Blaupunkt pojacalo na kojeg je jos bio vezan i Pioneer-ov aktivni subwoofer...

Attachment 3669

Napred su bili neki Pioneer zvucnici koji su crkli pa naknadno duplo namotani tako da su bili dosta jaki... sve zajedno je odvaljivalo kako svira, nije se moglo sedeti u kolima ako se malo vise pojaca...
... ova varijanta sa daskom nazad i zvucnicima na njoj je super jer ti ne zauzima prostor u gepeku (malo ti samo smanjuje raspolozivu visinu gepeka sto nije strasno) a i pojacalo je zakaceno za sediste pa ni ono ne smeta... u stvari, ne znam sta vozis, ako nemas peta vrata (ili treca) onda ne mozes ovako ali eto... kao ideja...
... zvucnike (woofer) mozes da nakacis i na zadnje sediste tako da bije u ledja onog ko sedi pozadi (a vrlo je zanimljiva situacija kada neko sedne a ti pojacas :wink: :twisted: ).
Pioneer zvucnici vrlo lepo sviraju (barem meni), ima ih svuda i nisu preterano skupi, ali moras da pazis na snagu zvucnika jer cim maalo preteras (jace pojacalo od zvucnika) pocinju da prde i katastrofalno izoblicuju zvuk, pa treba naci zvucnike adekvatne snazi pojacala.

Pozz

Ad Fines 17-07-2008 02:02 PM

Nesto od JBL-a. Mozda GTO serija. Ne znam koji auto vozis.

sRce 17-07-2008 02:24 PM

Deki stvar je komplikovana... moras da imas ceo niz...

od CD-a (Wadia ili sl.) do zvucnika (Focal ili sl.) preko odlicnih DA konvertora (Weiss ili Prism sound) i sve to mora da bude iskljucivo sa Mogami kablovima vezano... inace dzaba sve... Akustika isto mora da bude uradjena do perfekcije... (od Auralex-a slaba vajda)...

i na kraju bio bi pozeljan neki skupi Master Bus Compressor... jer jebiga dzaba sve ako nemas Compressor... ja imam Multiband i to radi do jaja... (cuje se i kad dirigent zamahne palicom)...

p.s. ne zamlacuj se nego ugradi klimu u tu Alfu da se ne istopis...

idekius 17-07-2008 04:00 PM

Quote:

Originally Posted by sRce (Post 210846)
p.s. ne zamlacuj se nego ugradi klimu u tu Alfu da se ne istopis...

Mi mladaici sa sportskim duhom jednostavno otvorimo shiber, a strahovite i lude brzine hlade ne samo auto, veci krv u zilama, a telesnu temperaturu vraca u normalu pogled na suknjicu mlade i preplanule saputnice :D

Naravno, muzika je tu neophodna, jer nikako ne ide da kada u prelepom drustvu seches krivine velikom brzinom i slusas pritom muziku iz filma "Ljudi macke" (Bowie) fali bass :banghead::(:mad:

Klime su smisljene za vas matore ljude koji voze dizele... trak-trak... laganica, malo trosi... klima radi, drzac sa limenkom coca-cole na svom mestu... :):wink:

All times are GMT +1. The time now is 05:26 PM.