Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Indira-Produkcija-Pitanje (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22530)

VexMunja 16-04-2008 12:29 AM

Indira-Produkcija-Pitanje

Kao prvo,da pozdravim sve ovde,s obzirom da sam novajlija na forumu!

E,sad, nisam siguran da li je ovo pravi pod-forum da postavim pitanje,ali zanima me sledece:
Da li neko zna da mi kaze cime je radjena Indirina pesma "Bio si mi drag"http://www.youtube.com/watch?v=KV5-lOR8qaw sa albuma "Zmaj"?

Konkretno interesuje me odakle potice set bubnjeva iz te pesme? Taj isti set je koriscen i za pesme "Ala-ala " "Da li si me volela il nisi"-Seja Kalaca,Stoja-"Metak" (isti producent Goran Ratković Rale )

Mnogo mi se svidja taj set bubnjeva,sve sam prevrnuo i nikako nisam mogao da skontam koji su to semplovi ili sta vec???

Primetio sam da ovde ima dosta profesionalaca pa se nadam da ce me bar neko prosvetliti po ovom pitanju.

Hvala i Pozdrav!

MilTon 16-04-2008 07:55 PM

Re: Indira-Produkcija-Pitanje

Quote:

Originally Posted by VexMunja (Post 199980)
Kao prvo,da pozdravim sve ovde,s obzirom da sam novajlija na forumu! :)

E,sad, nisam siguran da li je ovo pravi pod-forum da postavim pitanje,ali zanima me sledece:
Da li neko zna da mi kaze cime je radjena Indirina pesma "Bio si mi drag"http://www.youtube.com/watch?v=KV5-lOR8qaw sa albuma "Zmaj"?

Konkretno interesuje me odakle potice set bubnjeva iz te pesme? Taj isti set je koriscen i za pesme "Ala-ala " "Da li si me volela il nisi"-Seja Kalaca,Stoja-"Metak" (isti producent Goran Ratković Rale )

Mnogo mi se svidja taj set bubnjeva,sve sam prevrnuo i nikako nisam mogao da skontam koji su to semplovi ili sta vec???:confused:

Primetio sam da ovde ima dosta profesionalaca pa se nadam da ce me bar neko prosvetliti po ovom pitanju.

Hvala i Pozdrav!

Meni lici na dezurne dance noge i dobose iz Stylus RMX-a, ali ako ti je bas toliko bitno, ortak ce ga pitati sutra.
Pozdrav.

milanCHE 17-04-2008 12:35 AM

nisam neki poznavalac bubnja,ali ako ti je od ikakve pomoci probaj sa Sonorovim set-om ,posto je moj drugar bubnjar skoro radio neku pesmu gde je koristio slican "kantozvucni" snare,znam sigurno da je sample Sonorov-og 14 x 5" snare-a iz addictive drumsa,malko shiftovan navise (za oko 1 polustepen)frekvencijski ukljesten izmedju 450HZ i 5 kHz(imas onaj envelope/filter,njega ukljuci pa se poigraj,imas tu te funkcije)i mislim da mu je cackao odnos izmedju top i bottom snare mikrofona (75%) u korist gornjeg.i mutirao je room mic.ako ne nadjes nista bolje,pitacu ga sutra da mi kaze sta je cackao,ali me jako podseca na ovo sto trazis
a sto se tice drugih stvari,reeeetko ko ce ti reci bas u tancine sta je koristio,koliko god to lepo ili ogavno zvucalo,moraces sam da experimentises
i nemoj odma' da se ljutis,niko nije sigurno imao lose namere,sta mi "matori" da kazemo sta smo sve pregurali...mlad si,mi stariji pamtimo i bolja vremena .... i JNA... ono,kao dodjes prvi dan u askaru,osisaju te,maznu ti isto vece carape,a ko je simpatican dobije jos i cebovanje,a o "voznji bicikle"da i ne pricam(stara rumski garda sigurno zna o cemu pricam)
opusteno.dobrodosao
poz

VexMunja 17-04-2008 01:25 AM

...

master29 17-04-2008 12:59 PM

poslednja opomena

iatros 17-04-2008 12:59 PM

@VexMunja: Ti bubnjevi se mogu naci u mnogim zbirkama itd. cak mislim u jednim od setova iz Battery-a stim sto malo kombinujes i stavis mnoooogo reverba itd., koji je bas karaktaristican za taj zanr! Konkretno ti je jedan clan ponudio da mu ortak pita Raleta koje je setove koristio ako hoces na brzinu da dobijes bas te iste bubnjeve! A Idekius ti je pored njegove zajebancije dao dobar savjet: Prosvrljas forum da saznas sta se inace koristi za bubnjeve, bass itd. i kako da dobijes to sto zelis! Imas mnogo tih stvari na izbor, pored sample zbirki, kao sto su Addictive Drums, Battery, BDF! Za bass pogledaj recimo Trilogy! Pozdrav!

Manley 17-04-2008 01:03 PM

Ovako, postovi koji nisu odgovorali temi ili su bili "uvredljivi" su obrisani.

Od sada vas molim da se drzite teme i bez vredjanja, ako neko ima odgovor na postavljeno pitanje molim da odgovori, ko se ne slaze sa temom ili mu iz bilo kog razloga ne odgovara molim da ne komentarise.

Decko je postavio pitanje i kao clanovi ozbiljnog foruma trebamo da pokusamo da zajedno dodjemo do resenja, molim one koji ne misle isto da se suzdrze od provokacija, a istomisljenjike da ne vredjaju....

....i svet ce opet biti PINK boje za sve ;)

hajd uzdravlje svima

Danny Lou 17-04-2008 01:05 PM

manley hajde ziv bio pobrisi sve oko teme i zakljucaj thread ... da se ne vuce svasta po forumu...

DaBear 17-04-2008 01:05 PM

Ja bih ti pomogao, ali neznam ko je Indira, niti sam ikada cuo neku njenu pesmu....sorry

LACKY 17-04-2008 01:12 PM

Obrisi i DA Bear-ov post vidis da provocira coveka!

All times are GMT +1. The time now is 05:59 PM.