Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Sonar vs ostali (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22517)

allegrosteva 15-04-2008 12:27 PM

Sonar vs ostali

Duugo sam koristio sonar i bio sam stvarno zadovoljan-totalno intuitivan program,nikad mi se nije desilo da se pitam gde sta treba da kliknem-ideje su maltene same iz gleve prelazile u projekat.Medjutim-zbog toga sto mi dfh superior nije radio u sonaru, i zbog kompatibilnosti sa drugim studijima(tad sam radio samo aranzmane)malo po malo presao sam na cubase.Pitanje je-da li cu izgubiti na kvalitetu zvuka ako se vratim na sonar.Neki kazu da hocu neki kazu da necu.Da li je neko imao priliku da uporedi ova dva programa (od starta znaci-mixdown (bounce) midija u audio, kvalitet real-time efekata,krajnji mixdown...

Max 15-04-2008 03:24 PM

Re: Sonar vs ostali

Quote:

Originally Posted by allegrosteva (Post 199868)
Duugo sam koristio sonar i bio sam stvarno zadovoljan-totalno intuitivan program,nikad mi se nije desilo da se pitam gde sta treba da kliknem-ideje su maltene same iz gleve prelazile u projekat.Medjutim-zbog toga sto mi dfh superior nije radio u sonaru, i zbog kompatibilnosti sa drugim studijima(tad sam radio samo aranzmane)malo po malo presao sam na cubase.Pitanje je-da li cu izgubiti na kvalitetu zvuka ako se vratim na sonar.Neki kazu da hocu neki kazu da necu.Da li je neko imao priliku da uporedi ova dva programa (od starta znaci-mixdown (bounce) midija u audio, kvalitet real-time efekata,krajnji mixdown...

Nego sta ces ! Cubase je zbog svoje strukture daleko inferiorniji od svih programa ..... a narocito Sonara ! To bi trebalo da cujes cim ukljucis program .... nije mi jasno kako nisi do sada ????

Inace mi nije jasno zasto se uopste vode ove price oko programa .... kad je potpuno jasno da Pro tools najbolje zvuci , odmah iza njega je Logic .... posle ide sonar .... a na samom dnu stoji Nuendo 4 , pa onda malo losiji nuendo 3 , a Cubase ( bilo koji je najvece djubre za amatere ) .... ko to ne cuje ..... ne znam zasto se uopste bavi ovim poslom ....

Pozdrav

Arthur 15-04-2008 03:37 PM

Quote:

Originally Posted by allegrosteva (Post 199868)

a sto ne bi ti probao, pa sa nama podelio sta si cuo? Mislim da je to konstruktivnije, nego izazivati opet polemike koje forum jedva ceka :cool:

Max 15-04-2008 03:39 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 199905)
a sto ne bi ti probao, pa sa nama podelio sta si cuo? Mislim da je to konstruktivnije, nego izazivati opet polemike koje forum jedva ceka :cool:

Ni ti nemas pojma ..... ti radis u Nuendu !!!!

Pozdrav

Arthur 15-04-2008 03:48 PM

:banghead: :rafal:
:ass:

allegrosteva 15-04-2008 06:02 PM

Nema mesta za nervozu :)
Vec sam rekao da dosad nisam imao priliku da uradim isti projekat u jednom i u drugom programu from d skrech, i da neko prenese utiske (ustedeo bi mi puuuuno vremena).
A ne volim da se prepucavam cak ni sa tashtom

Max 15-04-2008 06:21 PM

Ma bre ..... sve je isto ...... ;)

Nego nisam mogao vise da slusam po 10 000 put isto pitanje :D

Pozdrav

HeatMan 15-04-2008 06:26 PM

upravo sam hteo da kazem da se max zajebava.. te priche nemaju veze sa mozgom.. pt mozda moze bolje da zvuchi zbog same karte (digi02/03 itd) i njenih ad/da konvertera.. ali interno, koliko sam upucen, sve zavisi od matichne i procesora.. mada, iskreno, sumljam i u to.. al ae..

dakle, shljakaj na kom god hocesh programu (izuzev acida, fl-a, reasona i njima slichnim) :) i bice verno prenesena zamisao...

pozdrav

allegrosteva 15-04-2008 06:30 PM

eto jednostavnog odgovora

lesha 15-04-2008 08:21 PM

vise nije pitanje koji najbolje zvuci, mada i tu ima nijansi, vec u kojem se najbolje snalazis i najlakse/najbrze dolazis do rezultata.

All times are GMT +1. The time now is 06:13 AM.