Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Reason-Cubase rewire pomoč? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22072)

BladeR 19-03-2008 08:59 PM

Reason-Cubase rewire pomoč?

Bog

Da li tko zna kako kad rivajram npr. redrum left i right kanal i kako da u cubasu namistim da oba kanla koriste iste pluginove.Npr kad ocu da koriste suraund skupa. Mozda nisam jasan?

cAAc 19-03-2008 09:20 PM

Re: Reason-Cubase rewire pomoč?

u cubase na device menu pa mix l+r ,ako si na to mislio..

redroom 19-03-2008 09:28 PM

Quote:

Originally Posted by BladeR (Post 196096)
Bog

Da li tko zna kako kad rivajram npr. redrum left i right kanal i kako da u cubasu namistim da oba kanla koriste iste pluginove.Npr kad ocu da koriste suraund skupa. Mozda nisam jasan?

Pa i nisi bas:confused:.
Ako sam dobro shvatio u Reasonu zaobilazis Mixer 14:2 i stereo outpute iz Redruma spajas direktno u Hardware Interface (ili jos bolje svaki kanal iz Redruma posebno u Hardware Interface). U Cubaseu kreiraj FX channel i svaki Rewire kanal koji zelis da ima isti efekt uputis na taj FX channel. Ne znam da li sam ti pomogao, ali kad bi bio malo jasniji...

BladeR 26-03-2008 11:35 PM

Da pomoglo mi je.Sad kuzim jos masu stvari koko napravit.Hvala.E a zanima me jo? kako napraviti automatizaciju na npr. Wavesovim pluginovima a da to nije onako record nego nesto slično reasonu onako kad se nacrta pa se samo mice.

allegrosteva 27-03-2008 10:58 PM

Oznacis read enable u traci, kliknes na show/hide automation(krstic koji se nalazi na audio traci),nadjes parametar koji ti teba i to je to.

kVu 27-03-2008 11:46 PM

malo off...

jel moze rewire da se instalira odvojeno od neke aplikacije?

alavuk 28-03-2008 06:08 AM

Quote:

Originally Posted by allegrosteva (Post 197140)
Oznacis read enable u traci, kliknes na show/hide automation(krstic koji se nalazi na audio traci),nadjes parametar koji ti teba i to je to.

moze i tako ali mu je bolje da rekorduje automatizaciju pa samo desni klik na taj kanal gde ju je napravio pa show used automation ...

brze je jer ce traziti satima , ako editujes neki sint , idi na onaj mali bar medju track-ovima gde pise Vst Instruments pa nadjes track za sint koji ti treba pa sve ovo navedeno

Pozdrav!

alavuk 28-03-2008 06:08 AM

Quote:

Originally Posted by kVu (Post 197146)
malo off...

??? ja koliko znam ne ...

redroom 28-03-2008 09:42 AM

Quote:

Ne moze i nema smisla jer je ReWire virtuelni mikser cija je jedina fukcija da "umrezi" Reason i aplikaciju koju već koristi? (Cubase, Nuendo, Logic, Ableton, Sonar itd. te neke standalone VST pluginove koji podrzavaju Rewire). Drugim rijecima, ReWire nije VST/DX/AU/RTAS plug-in da ga mozes samostalno instalirat i radit nesto s njim.

SHIVA 28-03-2008 04:15 PM

@ redroom:
sorry za off topic, ali moram te pitat...
pod pretpostavkom da se tvoj nick chita "red rum" (fonetski napisano) okrenut naopako tvoj nick glasi "murder"...
Alisa u zemlji zrcala kazhe da sve gledash kroz zrcalo... ali ja mislim da to mozhda nishta odredjeno ne znachi ;)

All times are GMT +1. The time now is 05:08 PM.