![]() |
monitori - savjet molim
kupujem monitore, i do nedavno sam bio odlucan kupiti ALESIS m1 mkII,
no saznao sam za MACKIE HR 624 MKII. jel imao netko priliku cuti ih? takodjer zapeli mi za oko i YAMAHA MSP5A. alesis sam cuo vise puta, radio na njima, i okej su mi skroz za te pare i za muziku koju radim, a to je house/techno najvise. moze netko usporediti alesis s ovim mackie i/ili yamahama? mackie jesu nesto skuplji, al sam spreman dati i toliko ako su za taj stil i za moj studio (2.80 x 2.80 x 2.50) bolji izbor. unaprijed zahvalan na svakom savjetu. :wink: |
Re: monitori - savjet molim
koristim yamahe oko godinu dana, uglavnom za elektro dancey cyber fazon...
imam utisak da za jednostavne aranzmane bez previse layera rade solidno posao prevodjenja iz sobe u klub, ne znam mozda se tripujem ili jednostavno ne znam da miksujem nista sto ima preko 6 kanala :banghead: sve u svemu ekstra male kutijice koje rade sto treba da rade, i mnogo mi se svidja sto imaju grill pa su mi ekstra kad upadnem u punk mood :beer: |
hvala! idem na alesis ipak.
|
Poslusaj sam , pa odluci .....
Moj izbor bi bio 624 ..... ali to je moj izbor Pozdrav |
yamaha MSP 5....:D....vecina klubskih mixeva koje dobijam u mastering radjene na msp 5 imaju veoma dobar balance izmedju soundova......imao sam ih i sam veoma dugo umjesto NS 10....
|
jos jedan glas za 624
|
3:2 za yamahe:D
|
4:2 za Yamahe :D
|
Ako imas malo vise kinte uzmi dynaudio bm6 ima roll off na 50 hz ali posto sigurno imas malu sobicu onda ceti to biti dovoljno za neki bottom end, ako ti bude malo onda kupi sub sa njime.
Ove kutije su mid field / near field range. U protivnom ako imas malo vecu sobu uzmi Dynaudio bm5, opet zavisi sa koliko para baratas. Takodje ne znam koliko kostaju Adam S2, ovde su prilicno jeftinije nego u evropi pa pogledaj i to. |
u svakom slucaju ovo sto si mu preporucio je oko 70% skuplje nego ono sto je on pitao
|
All times are GMT +1. The time now is 01:03 PM. |