![]() |
drveni stalci za zvucnike
|
Re: drveni stalci za zvucnike
Ne znam koliko je to dobro ukoliko mislis na samogradnju, posto je pitanje koje drvo ili sl. oni koriste. Sama cena govori u prilog tome. Ja sam sebi narucio lepe stalke u KEMP-u. Cena je sasvim prihvatljiva a kvalitet je super. Vidi na http://www.kemp.co.yu
|
Quote:
|
@Dragutinos
koliko si platio te stalke? ako nije tajna... |
1 Attachment(s)
Drveni stalci su odlicno resenje, pogotovo za main monitore. Mi smo imali i za stare mainove, a sada i za nove Tannoy SRM M3000 drvene stalke, punjene kamenjem, koji em sto su odlicno izdizajnirani, em sto su cvrsti i ne prenose nikakve vibracije. Dakle, iz licnog iskustva mogu da kazem da je resenje odlicno, ako se odlicno napravi. Usput, gornja ploca stoji pod uglom, steluje se visina itd. Zajebano je samo ako se ne ubode ugao i ako se ne isprojektuje kako treba... Ja licno ne smem ni da zamislim scenu u kojoj nam Tannoyi od po 80 i kusur kila padaju na mikser... Ali, sve smo istestirali, pa sumnjam da ce se tako nesto desiti.
Evo slicice, ako se ista vidi, nemam neku "detaljniju". Ako nadjem kasnije, okacicu. Pozdrav! |
na ovaj sistem cu ja napravit stalke, samo cu koristit ivericu debljine 4cm, da budu masivniji.
nacrt je vec kod stolara i trebali bi mi ih donit za 2-3 dana. slikat cu ih kad dodju. |
evo, ovako ce izgledat moji stalci (nisu nacrtani u mjerilu):
http://img444.imageshack.us/img444/9765/stalakzr3.gif |
Quote:
|
@ "7"
110 Evra. Visina stalaka 110 cm. @ NLP Slazem se sa tobom. Moji stalci su punjeni olovnom sacmom i peskom. Na taj nacin je teziste pomereno ka podu i smanjena rezonanca celicnog profila (da ne kazem ponistena). Za ovo resenje sam se odlucio posto vec imam njihove stalke za hi-fi i jako sam zadovoljan. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:34 PM. |