![]() |
VST za gitaru i bass
Postoji li neki VST koji simulira girarski procesor, tako da mogu podesavati efekte distorziju na gitari, a da gitara ide direktno u kartu i tako da snimam dionice? Isto mi treba i za bass.
Postoji li nesto da bas valja, moze li se porediti sa externim procesorima? |
Re: VST za gitaru i bass
1 Attachment(s)
Probaj ovo...
Native Instruments GUITAR RIG 3 |
Probaj sa Waves GTR mislim da on ima mogucnost da ga tako snimas.., a mozes i da stavis bilo koji VST efekat na ulaznom kanalu.... ali opet mislim da ce ti latency praviti probleme....
Doduse nisi ni rekao karticu, program, Interfejs, ako ga imas.... ajd malo detaljnije... |
Uz to dvoje imas jos takav plugin od Native Instruments (ne znam vise kak se zove:ups: ) i meni osobno najdrazi od IK multimedia Amplitube za gitaru i Ampeg za bas.
|
Amplitube, GR i svi ostali su ili standalone ili VST...
Ok, sasvim je moguce ukljuciti gitaru u komp i svirati preko njih ALI kada se podigne neki program svi oni salju dry signal u program, sem ukoliko nije stavljeno "what you hear".. ali u tom lucaju snimice na isti traku i ono sto snima i ono sto je pustio... Koliko sam JA razumeo covek je pitao kako da ukljuci gitaru u komp, podigne efekt i snimi efektiran signal. A to jedino moze GTR koji ima ruting da direktno snimi u program... Koliko se ja secam (jer trenutno nemam GTR instaliran).... on jeste vst ali se ponasa i kao VST instrument pa zato i moze da snima procesiran signal... Barem sam ja podizao GTR preko instrument konzole u Nuendu (a ikao VST).. Zato sam mu rekao da to moze jedino GTR-om! Svi ostali jedino mogu da se stave kao VST na "in" kanalu i u tom slucaju kolega ce snimiti procesiran signal, ali ako njegova kartica ima veliki latency ... signal ce kasniti... znate i sami... svi... |
bla... pa to je sam stvar unutarnjeg rutinga u sekvenceru
input u jedan kanal na kojem je efekt i onda output tog kanala u input drugog kanala na koji snimas e latencija... to je vec druga prica... sa asio4all driverima moze izvuc taj jedan kanal bez neke vece latencije iz svake kartice ak je solidan komp |
Revalver mkii
|
Ideja mi je bila da se cuje distorzija dok se svira a da se snima samo cista gitara tako da naknadno mogu promjeniti efekte ako bude trebalo... Radim u cubase-u, preko emu1820m...
|
Eeeee, u tom slucaju, ja sam te pogresno razumeo. izvinjavam se... :ups:
Onda mozes da koristis sve pobrojano!!!! Amplitube, Guitar rig, GTR, Revalver... A postoji i programce koje omogucava da bilo koji VST pluginovi rade kao standalone programi... zove se savihost http://www.hermannseib.com/english/savihost.htm evo linka do tog programceta... Mada neki od ova tri-cetri ce ti sigurno biti dovoljni.. rade posao fenomenalno... Jedino je stvar koji ce od njih tebi licno dgovarati najvise... |
All times are GMT +1. The time now is 11:12 PM. |