Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   jbl control 5 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20674)

beat dis 11-12-2007 08:00 PM

jbl control 5

Pozdrav
Molio bih ako je netko imao kakvih iskustava sa monitorima jbl control 5 da napise koju rijec o njima,ili ako je cuo za tudja iskustva.Imam priliku povoljno nabavati te monitore a i poslusao sam ih i ne zvuce mi lose.Doduse malo su mi "suhi" ali ideja je nabaviti i subwoofer.Inace imali bi ulogu glavnih monitora u manjem kucnom studiju.Thanks.

FrankoPanko 11-12-2007 08:42 PM

Re: jbl control 5

Pozdrav! Imao sam ih ja prije pet godina i nisam bio bas zadovoljan. :( Naime, ti monitori imaju presvijetao (metalan) zvuk za moj ukus i znam da nisu imali bogzna kakvu dubinu tako da ti ih ne preporucam kao glavne monitore. Imam osjecaj da su ti zvucnici namijenjeni cekaonama na autobusnim kolodvorima ili u kaficima pored istih, jer je zvuk toliko iritantan u gornjem spektru da i kroz sav žamor na (autobusnom) kolodvoru jasno cujes ponocne vijesti sa radija!:D Oprosti, bilo je malo figurativno ali zaista mi tako zvuce! I jos nesto- ti monitori strahovito lazu! Nastimas sve dobro, izmiksas, poslusas na drugi sistem ili u drugom studiu i- :shock: katastrofa! Ako si primjetio imaju cak mogucnost da se zasarafe na zid, tako da to jos vise potkrepljuje moju tezu o "kafanskim" monitorima. Btw, ja sam svoje prodao za 120 eura.:da:

beat dis 12-12-2007 05:34 PM

Quote:

Originally Posted by FrankoPanko (Post 182736)
Pozdrav! Imao sam ih ja prije pet godina i nisam bio bas zadovoljan. :( Naime, ti monitori imaju presvijetao (metalan) zvuk za moj ukus i znam da nisu imali bogzna kakvu dubinu tako da ti ih ne preporucam kao glavne monitore. Imam osjecaj da su ti zvucnici namijenjeni cekaonama na autobusnim kolodvorima ili u kaficima pored istih, jer je zvuk toliko iritantan u gornjem spektru da i kroz sav ?amor na (autobusnom) kolodvoru jasno cujes ponocne vijesti sa radija!:D Oprosti, bilo je malo figurativno ali zaista mi tako zvuce! I jos nesto- ti monitori strahovito lazu! Nastimas sve dobro, izmiksas, poslusas na drugi sistem ili u drugom studiu i- :shock: katastrofa! Ako si primjetio imaju cak mogucnost da se zasarafe na zid, tako da to jos vise potkrepljuje moju tezu o "kafanskim" monitorima. Btw, ja sam svoje prodao za 120 eura.:da:

dobro si to primjetio.slican dojam sam i ja stekao o njima.ali sam mislio da zvuce samo okrutno iskreno,a kako inace vec imam pasivne alesise koji zvuce nekako prefino,mislio sam ih prodati i uzeti ove za 100 eura.ok,budem jo? vidio.mo?da ih posudim na par dana pa cu vidjeti.hvala na komentaru.:)

beat dis 12-12-2007 05:42 PM

ako ima jos tko iskustava s tim monitorima?

alen 13-12-2007 05:53 PM

Quote:

Originally Posted by FrankoPanko (Post 182736)
..Imam osjecaj da su ti zvucnici namijenjeni cekaonama na autobusnim kolodvorima ili u kaficima pored istih, jer je zvuk toliko iritantan u gornjem spektru da i kroz sav žamor na (autobusnom) kolodvoru jasno cujes ponocne vijesti sa radija!....

Upravo to im je najbolja i najsira primena,kao instalacioni zvucnici za ozvucavanje javnih prostora,nikako za monitoring.

slowstar 14-12-2007 02:12 AM

Quote:

Originally Posted by beat dis (Post 182836)
ako ima jos tko iskustava s tim monitorima?

IMAM JA!!! potpuno se slazem sa Frankopankom, ja ih cak nisam prodao,
POKLONIO SAM IH jednom kaficu, bukvalno su katastrofalni, potpuno je nemoguce sa njima ista smixati, cak i kada sam ih "nakacio" na "vrh" od pojacala,(crown) samo su se vise drali...Moj ti je savet da ih zaobidjes po svaku cenu,
iz razloga koje je F.Panko naveo, koji su apsolutno tacni!!!

beat dis 15-12-2007 03:57 PM

thanks na savjetima.upravo me danas covjek pitao kupujem li ih ili ne.mislim da trojca ipak vise znaju od jednoga,tako da ću ih ipak zaobici.a nista.ako netko ima preporuku za nekakve monitore,pasivne ili aktivne do 300 eura,neka se slobodno osjeca slobodnim da predlozi. :)

alen 17-12-2007 12:57 PM

KRK RP5.Oko 300E su novi

All times are GMT +1. The time now is 11:09 PM.