![]() |
Hiphop bass, pomoc
Gde da nadjem u VST okruzenju dobre basove..... trebaju mi sto okrugliji, bez dist, reso i puno prdenja, a duboki, veliki i masni...... probao kojekave 303 emulacije, predator, zt3a i jos 10tak ..... i sl.. ali sve mi tanusno zvuci
Ima li neki jeftin praaavi synth da to dobro radi. Polysix? |
Re: Hiphop bass, pomoc
Ma fuckas syntheve za bass u hip hopu!
Najbolje ces dobiti ako uzmes neki sample. Iskopaj od bilo kuda. Ja sam svojedobno uzimao raznorazne akai diskove i od tamo vadio po jednu notu. To onda digao u Kontaktu i malo mu vrtio cutoff i resonance. Fora je da kad pitchshiftas jedan sample po raznim tonovima na klavijaturi onda on ispadne malo iskrivljen. Slusas ga u suho i ruzan je. Al u miksu dobro legne. Totalni anti-pristup! |
Quote:
Hvala, prelistacu akai posle 100 godina |
Off-e probaj minimonster-a ili minimoog-a recimo...
|
to je to shot.. da bude shto chudnije.. :)
ja nisam tako ekstreman, neretko ubacim trilogy i propustim ga kroz amplitube.. a inache koristim, hmm.. u albinu sam pravim svoje presete.. ponekad layerujem po 4 puta istu liniju dok ne budem potpuno zadovoljan linijom.. u sv sl, imash razne plugove synthova, eq i comp pa se sigraj.. :) |
Da da albina nisam mogao da se setim. :)
|
eve 2 sefe ili oddity :] zavisi kakav hiphop oces ako hoces noviji uzmi nexus i default banku :] aj poz sefe !
|
probaj trilogy, skroz je masan
|
Trilogy za elektricne bass-ove (cak i za prdavce:))
Nexus synth bass-ove, ili V-Station, ili Minimonsta...Kraj price |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:44 AM. |