Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   live mixer (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20457)

allegrosteva 26-11-2007 09:31 PM

live mixer

Doslo vreme da se u bendu promeni mixer pa smo u grdnoj dilemi.Sad imamo mackie vlz pro i resicemo ga se rado.Sta uzeti za zivu svirku do 1500-2000 eura da ima 16 kanala, da dobro zvuci,da ima pristojne eq-e( a da nije power mate)?
Pozdrav svima

spidermusic 26-11-2007 09:48 PM

Re: live mixer

Moj predlog je: Allen & Heath WZ 16:2 ili GL 2400-16 bez snage, odnosno PA 20 sa snagom.

Pozz i srecno!

Rasta 26-11-2007 10:24 PM

Ako ste voljni malo uciti, onda neka digitalna yamaha, npr O2R, ili jos puuno bolje O2R 96.

Edi Prog 26-11-2007 10:56 PM

Quote:

Originally Posted by Rasta (Post 180826)
Ako ste voljni malo uciti, onda neka digitalna yamaha, npr O2R, ili jos puuno bolje O2R 96.

Dobra ideja.
Mixwizard je dosta jeftiniji od tvog budjeta, rabljeni se nadje bez problema za 6000 kn a ako mislite toliko eura potrosit a ne trebaju vam vise od 16 kanala onda stvarno digitalna Yamaha bi vam bila super rjesenje.
Ili mozda Tascam DM3200 iako nisam upoznat koliko je road proof...

Inovative_kg 28-11-2007 02:37 PM

Zar O2R 96 nije dosta skuplji ???:confused:

xcirey 29-11-2007 01:38 AM

mislim da bi vam i yamaha 01v radila posao......
12 mic ulaza+4 line i sav procesing u njoj..
4 auxa,

a mislim da se moze nac za milju eura....

(naravno pasiva....)

Rasta 29-11-2007 07:46 AM

Quote:

Originally Posted by Inovative_kg (Post 180966)
Zar O2R 96 nije dosta skuplji ???:confused:

Je, skuplji je ali mislim da bi se polovnjak mogao naci u trazenoj cijeni. Osim sto je skuplji, ima puno bolje konvertere i preampove.

allegrosteva 01-12-2007 04:46 PM

radili smo na 02r i-nemojte da me napljujete zbog ovog-nije nam zavrsavala posao.Ja sam bio odusevljen mogucnostima (4 bend full parametric eq,dynamics po kanalu,efekat...)ali jednostavno nam se nije svideo ton.Ista razlika kao-akustican bubanj i elektronac.Prakticnost na ustrp zivosti. Poslusao sam savet za mixwizard-bice kupljen posle Nove godine kad nas deda mraz pocasti Hvala na savetu, pozdrav

boom.trass 11-02-2008 01:19 PM

Quote:

Originally Posted by allegrosteva (Post 181464)
Poslusao sam savet za mixwizard-bice kupljen posle Nove godine kad nas deda mraz pocasti Hvala na savetu, pozdrav

Da li je bio deda mraz ? Kakvi su utisci sa MixWizard-om ?

Imam otprilike preslikanu situaciju. U sklopu bendovskog ozvucenja posedujemo Mackie cr1604vlz, miksetu sa kojom smo poprilicno zadovoljni. Medjutim, doslo je vreme da osvezimo razglas. S`tim u vezi, prosle nedelje sam bio u Bg-u, cvrst u nameri da pazarim miksetu Allen&Heath pa20-cp, kako zbog dosta solidnih komentara, tako i zbog snage koju poseduje, a koja bila idealna za monitoring, pa cak i za neke manje svirke. Na zalost, ono sto sam cuo nije me odusevilo. :(

Medjutim, nasao se tu i jedan A&H WZ16:2, koji mi je na prvu ostavio dosta dobar utisak. Njuskajuci po netu spazio sam da ima preampe identicne onim sa jacih A&H serija, sto mi se posebno svidelo.
Interesuje me kakvo je vase misljenje o ovoj mikseti? Kako se pokazuje u praksi? Da li postoji nesto sto vam se ne dopada na njoj? Da li je `made in UK` ili `made in china` i koliko mislite da je to bitno?

Arthur 11-02-2008 06:26 PM

wizard je stvarno odlican. Puno sam radio na njemu, veoma je jednostavan, flexibilan, i "slusa". Sto se preampa tice, cak bih ga preporucio za neki home studio, jer sam dosta live snimaka sa njim radio (mulitracking) , i stvarno nemam utisak da mi je ista on pokvario.

All times are GMT +1. The time now is 07:51 AM.