![]() |
GT-8, Tone lab SE, POD XT live.
Pozdrav !
Kaj uzet za svirku u zivo jos sam uvijek u dilemi. Probo sam GT-8 i POD XT. Na prvu mi se cini GT spremniji za odmah i jednostavniji sto se manipulacije tice, citam mnogi hvale POD i Tone lab, e sad ga znaj. Ako neko ima iskustva s ovim nek se javi i da neku preporuku. Thanks ! |
Re: GT-8, Tone lab SE, POD XT live.
Generalno za Svirku, BILO koji samo da je sa pedalama...
POD ili Behringer V-Amp su npr dobri ali nemaju pedale, sto znaci da ces sve pacheve menjati rukama, sto za "uzivo" nije bas naj bolje resenje... Elem, Boss: GT-8, GT-6, ME50, ME20 Vox: Tone -Lab, Line 6: POD flor, POD flor plus, POD XTlive, Digitech: RP150, 250, 350, GNX1, GNX3000, GNX4,... Zoom:.... Mozes da biras :) E mozda da kazes koja cena i koja muzika, pa da ti "preporucimo"...odnosno da te uputimo.... |
ToneLab SE...bez konkurencije.
|
Trebo sam dodat POD XT live a sto se tice vrste glazbe u glavnom razni stilovi.
|
Zakaj tone lab SE ?
|
Pa ima najprirodniji zvuk od svih procesora koji sam probao. Prilično je raznolik što se tiče modeling pojačala i efekata, ima dvije expression pedale kojima možeš dodijeliti bilo koji parametar itd. itd.
|
Tone Lab SE definitivno!
Poslije njega mi svi procesori zvuče... 'nako... :( Naravno, ako ga uspiješ naći... jer se više ne proizvodi! |
Da li ima razlike u zvuku izmedju LE i SE modela? Ja bih uzeo LE jer je manji i prakticniji mi je za svirke, ali ako je razlika u zvuku u korist SE onda imam problem... :banghead:
|
Na sajtu kažu da su to identične sprave u pogledu generisanja zvuka s tim što je D/A konverzija kod LE poboljšana prelaskom sa 20 na 24 bita.
|
Tone lab se definitivno.Znam par ljudi koji su sa le imali u nekim diskotekama groznih problema sa zujanjem verovatno od rasvete.Nema mnogo stvari koje imaju "nabudzenije" sprave(parametriku po band-ovima, inteligent pitch shift), ali to sto treba da ima-:):):)
|
All times are GMT +1. The time now is 10:42 AM. |