![]() |
Hitna Pomoc!
kao sto rece tema, potrebna mi je hitna pomoc u vidu saveta!
verovatno uzimamo neki prostor za studio za probe i snimanje... problem jeste sto iznad ljudi zive... planirana je azma da sredi stvar (kao kod Ivana), ali ja bih jos dodao nesto da osigura stvari... buka je ekstremna po studijima za probe, stoga sto bolja izolacija, to bolje... sta staviti na plafon, soba ima 28 kvadrata... ima li neko resenje?!?! olaksavajuca okolnost je sto su ljudi jako fini i dobri, a druga je sto je tu saobracaj jaaaako gust, sta vise 10-ak autobusa je pocedna stanica u toj ulici ( Jug Bogdanova ) hvala! |
Re: Hitna Pomoc!
Tesko je reci sta j najbolje uciniti.
Ja sam kod mene u studiju uradio visestruku izolaciju plafona, pa buka i dalje probija u gornji deo kuce. Vibracije i snazniji tranzijenti se prenose i preko poda i zidova, tako da je sprecavanje prenosa buke u susedne prostorije, posebno, u tvom slucaju, na vise spratove veliki problem i zahteva pozamasne investicije. Pravo i jedino resenje je pravljenje sobe u sobi, pod uslovom da za to imas dovoljno prostora i sredstava. Pozdrav! PS: Poziv da posetis moj studio i vidis kako sam ja resavao nastale probleme jos uvek stoji. |
Potpuno isti problem imamo,samo sto moj komsija je jos zahtevniji po pitanju buke,ali probacu da resim tako sto cu napraviti sobu u sobi na gumi,azmu ,osb ploce i to ispuniti najguscom kamenom vunom u sto vise slojeva isto i sa podom.Samo je pitanje na kraju hoce li se smestiti ceo bend i koliko si spreman da ulozis.Ja sam jednom uradio i to je radilo, neko vreme,ali nisam radio u vise slojeva i rostilj mi na nekoliko mesta dodirivao zid, tako da je i on prenosio vibracije, nisam stavljao gume.Zato sad radim sve ponovo i ako i to nemoze imas neko italijansko prestavnistvo, odlicni materjali nisam bio ali cini mi se jako skupi, videcu pa ti javljam.U svakom slucaju posto sam vec probao, znam koja kolicina buke moze da se anulira.Za sam studio i snimanje 100posto moze,za probe nista bez eksperimenta tj moras da puknes lovu da bih znao.Moj prostor je isi kao tvoj 25kvad.samo iz dve prostorije jedna manja i jedna veca.Puno srece u radu!
P S Ostavi otvor za ventilator ako nemas prozor. |
hvala! ;)
vidis, ti imas 2 prostorije u 25kvm... e pa ti imas veci problem, zbog veoma izrazenog komb filtera u niskim... jer sopstvene rezonancije te dve sobe te verovatno *ebu pa rasturaju... evo, za par sati cu znati da li cu uzeti taj prostor ili ne... ovaj prostor je izvanredan za ovo sto smo naumili, po prvi put su se sve kockice slozile... sem jedne :) a to je komsija koji je sa strane. mada to moze da se zakrpi, ali taj lik je baksuz kakvog nema... tj znate vi dobro, svako ima takvog jednog u ulazu ;) napravili smo probu, bubanj i bas gitara, solidono pojacani (bubanj jako udaran) i otisli smo kod gornjeg komsije (to je inace vlasnik prostora, na svu srecu, na boljeg coveka jos do sada nismo naisli) i kod njega se culo ali u pozadini, dakle jaaako malo, kaze covek, da je ocekivao da ce da se rusi sve od trestanja ;) inace, ovakvu probu smo izveli vec jednom u nekom uzanom i malom prostoru na slaviji... isti tip gradnje, ona stara, debeli zidobi po 60cm... ali! tamo se sve treslo kod komsije gore, i stvarno je smetalo!!! a to je zbog maaalecne prostorije... koja je bila 2,5 puta manja od ove :) e sada... kada smo probali ovaj prostor o kome pricam... gazda pozove komsiju pored i komsija kaze da ga bije u mali mozak... sto mozda i jeste bilo tacno... ne znam... za par sati ce se videti sta i kako... ali kapiram da ova tema moze da opstane, jer mogu neke zanimljive stvari da se smisle i podele... kapiram da problem nije samo kod nas trojice ;) za miks mi je opusteno ali za svirku... hm, buka je velika ;) hvala i poz! |
Zaboravio sam, umesto azme,pametnije je uzeti kamenu vunu,sa sto vecom gustinom takodje pod je jako vazan sto se tice same buke, pa ako to proradi kasnije za samo snimanje i produkciju uzeti azmu.Nisam te najbolje razumeo to nije tvoj prostor neznam dali se isplati toliko ulagati,ustvari samo ti predlazem zar nije pametnije ici negde na probe,a taj prostor sredis sa azmom i koristis iskljucivo za snimanje,ne zameri mi na ovom mudrovanju ipak kad sve saberes i oduzmes znaces na cemu si.
Pozdrav! |
Quote:
a ulozio bih dosta, mada dosta toga bih mogao i da ponesem odatle sa sobom ;) inace, tuzna vest... komsija koji je baksuz, rekao je da ne dolazi u obzir da ne bi bilo problema... a cuo sam bez izolacije kako se cuje, a kako bi se tek culo sa izolacijom... medjutim, baksuz bio, baksuz ostao... idemo dalje... opet trazim prostor! mada verujem da ce mi ova tema opet trebati ;) poz! |
Vidis mozda bi mogli da udruzimo snage-sredstva pa da i napravimo
nesto .Sta mislis o tome sve je stvar dogovora.Javi na PM kakav plan imas. |
All times are GMT +1. The time now is 02:38 PM. |