Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Poco - koliko VSS3, DVR-2 mogu da potegnem odjedared ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19660)

clusterchord 02-10-2007 01:38 AM

Poco - koliko VSS3, DVR-2 mogu da potegnem odjedared ?

ok, recimo nabavim Poco, svejedno card ili FW, (ful dsp, ne ove modele s pola snage..) i jos nabacim VSS3, NonLin i DVR-2 algoritme..

volio bi par primjera koliko mogu instanci da dignem na jednom poco-u, odjednom.. npr. 2xVSS+1xDVR ili tako nesto.. :)

pogotovo me zanimaju i brojke kad odem na 88/96kHz, znaci dupli SR..

i dali ti reverbovi "trose" manje ako ih stavis kao mono insert? dosta bih trosio nonlin i vss3 room na mono. mnogo bre volem mono..:D

unaprijed zahvaljujem.

ps e da, koja je sad neka otprilike cijena poco+vs3+dvr+nonlin, u grubo barem ?

Moritz 02-10-2007 08:31 AM

Re: Poco - koliko VSS3, DVR-2 mogu da potegnem odjedared ?

8 stereo instanci VSS3 reverba, ostalo ne znam jer nisam probao

Gianfranco 02-10-2007 10:17 AM

http://i224.photobucket.com/albums/d...reDSPusage.jpg

OFF 02-10-2007 10:25 AM

@Cluster, kad smo na ovoj temi.....

Sta je bolja kupovina, vss3 ili neki polovan pcm 70 (ili slicna makina)..... za ulogu 'glavnog' reverba (ma koliko glupo zvucalo, znas na sta mislim:) )

Max 02-10-2007 11:55 AM

Mnogo zavisi od ukusa , jer se radi o potpunodrugacijim reverbima ....

Doduse VSS3 moze da prilagodi sirem spektru situacija .....

Pozdrav

Moritz 02-10-2007 12:15 PM

Upredili smo PCm 90 sa VSS3 nema razlike u kvlitetu...cak nam se VSS vise dopao po boji

OFF 02-10-2007 12:30 PM

Znaci.... to je ta klasa, otprilike?

spidermusic 02-10-2007 04:34 PM

Imam PoCo PCI MK2 i zeleo bih da nadogradim svoju DSP kartu VSS3 algoritmima. Video sam na site TC electronic-a te plug ins-e pa me zanima da li neko zna kako ide procedura skidanja demo verzija i koliko ona traje.

Takodje me zanima, da li je neko kupovao plug ins-e sa njihovog site i koja je bila procedura.

Unapred sam zahvalan svima na pomoci!

clusterchord 02-10-2007 06:26 PM

hvala Moritz i Gianfracno..

ok po toj listi vise manje se cini oko 8 mono/stereo na 44/48, i 4 mono/stereo komada na 88/96. to je vrlo, vrlo isplativo. jbmu kad bi izasao vss4, nebi vise uopce razmisljao.. prodao bi 4000, i razliku ulozio u Eve.

ok, laicko pitanje od nekog ko nije vican powered-plugin praksi - jel mogu, ako imam dovoljno i/o kanala na kartici, de facto koristiti jedan takav Poco kao "hardverski multi reverb" putem aux-ova, na analognom pultu, a da nema nekog vidnog kasnjenja..??

znacim spojim sendove i returne i na mixdownu imam npr.. 4 vss3 na 88 kila.. koji se ponasju kao da sam spojio 4 x M3000 ...?

i napokon dali je iko testirao imali razlike izmedju VSS3@M3000/R4000 i ovog u PoCo (pitanje od milion dolara) ? :mrgreen:

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 172693)
@Cluster, kad smo na ovoj temi.....
Sta je bolja kupovina, vss3 ili neki polovan pcm 70 (ili slicna makina)..... za ulogu 'glavnog' reverba (ma koliko glupo zvucalo, znas na sta mislim:) )

bolja kupovina ? tesko je reci. 3000 je raznovrsniji i realniji prostor (plus ima drugi engine za chorus/flange itd). ali kad zbrojim sve svoje mikseve sa oba (imam 3000 unutar 4000), za PCM-70 i njegov karakter uvijek imam posla. VSS3 algo najvise koristim na drum room, loopove, neke pratece i leadove. PCM70: vokali, lead gitare, bubanj, ritam gitare. mali sound napravi "većim".

lead vokal cesce 70 i 300, koji su manje realni, ali puno "zivlji" imaginarni reverbovi od TC-a, i legnu u miks. od svih kljave mi za sad najbolje zvuce na 300.. jedini me uspije uvjeriti da je strings zaista miljama daleko. algose od 4000/6000 kao reverb4 i vss4 koristim za akusticne instrumente, mega-piano a la Vangelis, komorni orkestar. a najvise za realne room-ove i ambience u audiopost-produkciji.

PCM70 plus M3000 odlicna kombinacija. ili PCM81 sa M3000. 81 je slican 70, samo malo cisci, i ima drugi engine sa fenomenalnim chorus/delay/flange itd.

neznam, u toj srednjoj klasi, kao samo jedan glavni reverb, makar ga nisam koristio, mozda bi ipak isao na PCM91. izbor ovisi dosta i o lovi za koju ih mozes nabaviti..

Moritz 02-10-2007 11:26 PM

Mislim da je u pitanju 16 mono reverba na VSS3 ...jednako 8 stereo ;)

All times are GMT +1. The time now is 12:30 AM.