![]() |
Ljudi pomagajte
Nesto mi se desava sa JUNO 60
Iz cista mira je poceo da pravi ove "varijacije". Sta je ovo Roginator, Cluster, Don? Bilo ko? http://rapidshare.com/files/53652204/Sound.wav |
Re: Ljudi pomagajte
hmmmm
moze biti svasta ... s obzirom da se radi o DCO koji je vrlo stabilan, a ovo mi tako ne zvuci...problemi mogu biti a: pitch bender ili mod switch b: mozda ti je otisao fader na modu za VCo///...to su male varijacije ali to nije isljuceno c: probaj recaprat cijeli PSU...nakon 30 godina nista me ne bi iznenadilo mada je to DCO sint i zadnje sto ti ostaje je provjerit tocnost napona s PSUa na voice board to je onako napamet.... znam bi i capsi na Bender boardu mogli biti problem...no za to trebam shemu, a nemam je :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: ajde valjda ce ovo malo pomoc |
Uh. Sad za vikend vraca se sa zapada drugar elektronicar pa cu odneti kod njega da ga pogleda. Hvala na pomoci. Bas sam se rastuzio:(
|
Quote:
|
ma sve je izljecivo...osim smrti
|
Quote:
to ide sa svim starim spravama..kad tad pocnu da zezaju. Na svu srecu, nisi usred neke velike produkcije i velikog posla, pa nije toliko bitno. |
Quote:
Nema druge nego APC ups i to najveci |
ROGINATOR ti si car:) :) :)
Tacno to sto si rekao- slajder za DCO kod modulation bendera je sjeban. Spustio ga na nulu i nema problema. Uf, sad mi je lakse. Sta tu treba da se zameni? I da li se kod nas moze naci taj deo? |
piaj ATILU u DEPOU -Roland service centar kod Budimpeste...mislim da oni imaju dijelove....
A UPS nikako ...NIKAKO ....NIKAKO ne koristi za analogiju!"!!!! |
ili probaj nekim sprejicem koji cisti i lubricira
|
All times are GMT +1. The time now is 07:04 PM. |