![]() |
Direct X 10
Zanima me da li neko koristi i kakva su iskustva sa novim DirectX 10 za XP. Na netu naazim informacije o 10-ki kao veliko poboljsanje za grafiku, a sta je sa audio poboljsanjem? Ima li ga...ili je 9c idalje dovoljno dobar.
|
Re: Direct X 10
directx nema direktne veze sa programima za obradu zvuka, tako da ne treba ocekivati bilo kakva poboljsanja. On je pre svega pravljen za multimedijalne sadrzaje, igrice...
|
DirectX 10 i nije radjen da radi na Xp-u vec na Visti ;)
|
postoji fora da se potera i na xp ;)
|
Quote:
|
|
Au, kako li ce sada Majkrosoft da zaradjuje lovu na igracima :) Poceo sam da se brinem za njih.
|
@ Kejkz
Znam i svestan sam toga, da je DX pravljen uglavnom za grafiku. Ali... rekoh mozda ima neka poboljsanja i za audio, odnosno za MIDI dzidza-midze. Sirovi audio i dalje u najvecoj meri zavisi od zvucne i drajvera... i t. d. a ne od DX-a. Zar ne? @ Haksli & Lesha Vec su se pojavile verzije DX10 za XP, pa rekoh da pitam. 2nd @ Kejkz Uuu, sto se zabrinuh. :D:D:D;) U svakom slucaju hvala na razjasnjavanju dileme. Ostajem ja pri XPMCE on mi apsolutno odgovara. |
Quote:
Quote:
A za majkrosoft sam se toliko potresao da ne znam kako cu da spavam. Kada sam skoro procitao u SK da nameravaju da tuze opensource programere u vezi "svojih" patenata, posebno sam se zabrinuo, kako su samo smeli da ih potkradaju, pa oni su smislili sve najbolje stvari koje se danas koriste na kompjuterima. Ajde tu i tamo su ukrali ponesto, nesto su malo patentirali kao svoje sto nisu oni programirali, ali boze moj, sta je tu je, tezak je ovaj zivot.... |
Quote:
:banghead: Evo malko uopsteno o "patentima" (izvin'te za banner, ali mi se mnogo dopao :p ): http://www.erwinrol.com/images/paten...ad_general.gif pozdrav bogi p.s. ako smeta banner... brisite ga... |
All times are GMT +1. The time now is 10:39 AM. |