![]() |
Andy Johns Classic Drums for BFD???
Jel' probao neko? Kakvi su utisci?
|
Re: Andy Johns Classic Drums for BFD???
nachuo sam za to. zeljno ocekujem.
|
Quote:
|
Jos ga nisam probao, ali... verujem u njega :-)
|
A vredi li instalirati onaj funk/ jazz?
|
Quote:
Vrijedi li ovo? Jel tko probao XLN AUDIO ADDITCTIVE http://www.xlnaudio.com/ |
Quote:
|
Quote:
Znam da zvuci ruzno, ali... ipak... ne radi se sve isto i ne ulaze se u sve isti trud. Po meni je XLN... hmmm... recimo... dovoljno dobar, a tamo gde treba dati maximum (a ne postoji mogucnost snimanja zivog bubnja u Abbey Road :D ), pre sam za BFD De Luxe, pomenuti Jazz & Funk (i drugi njegovi expansion pack-ovi) i DFH Superior (koji ja ne koristim, ali sam chuo odlicne rezultate dobijene sa njim, a jedan od njih je album Dusana_S za koji se nadam da ce uskoro izaci)... Sve je stvar ukusa i trip-a, a i zelje za pipkanjem, lickanjem i jebavanjem. ZA BFD je stvarno bitno igranje sa njegovim podesavanjima, velocity-jem (recimo "zivipisno" pisanje hi-hat-a, promenljiva dinamika dobosa...), podesavanje "curenja komponenti", izvozenje OH mikrofona, odvojeno izvozenje mikrofona po komponentama (dva sa dobosa, dva sa kick-a...) i pazljivo produciranje dobijenih kanala. Ono sto moze pazljivim radom da se dobije iz BFD-a se meni svidja... ako cemo o "zivom bubnju"... isto i kao sto rezultati mogu da budu vise nego porazavajuci, ako se ne obrati dovoljno paznje i jednostavno "uradi bubanj"... Kada mi ne treba "zivi bubanj", vec je pozeljan drugaciji zvuk i pozeljno je da se u bubnju oseti "sintetika", za te poslove mi je i dalje ne prevazidjen Stylus RMX! Za razliku od BFD-a je lak za produciranje (vec je produciran), pa se sa njim lako i brzo radi, a zvuk mu je, po mom misljenju, na zavidnom nivou u odnosu na konkurenciju koju sam mogao da chujem... Sad... sve je stvar ukusa i zelje, ja iznosim svoj subjektivni utisak... |
Sigurno da nije bolji od BFDa i DFHa ali je jednostavniji za rad i zauzima puno manje prostora. A sa podesavanjem velocitija dobijaju se pristojni rezultati ali oduzima previse vremena . Za 18 pesama potrosio sam dobrih 30ak sati :banghead:
mozes da cujes na www.ludekrawepunk.com/Kaodajebilonekad.mp3 kako zvuci AD. Snimanje jos nije zavrseno tako da je ovo totalno sirova varijanta + fale bek vokali (no to sada nije ni bitno :da: ) |
Quote:
pozdrav.. |
All times are GMT +1. The time now is 11:12 PM. |