![]() |
dilema oko korg mirkokorg/ms2000b
ortak zapeo za mikro korg ili ms2000b i koliko bi kostao taj ms2000b ? sta bi ste preporucili i koja je cena za ms2000b ?
Hvala |
Re: dilema oko korg mirkokorg/ms2000b
Oba sinta su mi bezveze ali za taj novac i ne moze bolje..probao sam ih u radnji..a kada bih morao da izaberem jedan, izabrao bih MS2. Ne znam koja je tachna cena.. nazovi neku od radnji..
|
Nov MS2000B je ovde u Banjaluci oko 600EUR!
|
hm..ja sam svog JP-a platio sa carinom, agencijom (10%), pdv-om isto toliko a stigao mi je iz Kanzasa :) pa ti sad vidi.. a stigao je kao nov, bez ijedne ogrebotine..
|
ako hoće kontrolu onda ms2000,a ako ne onda mikro...sound je odličan, za elektroniku pogotovo...
|
oba su dobra ms i mirko ... mene sad interesuje u cemu je razlika izmedju ms2000 i ms2000b jel to b kao neka revizija ili sta ja znam ?
|
www.justfuckinggoogleit.com
sve te informacije mozesh da nadjesh na netu. Bilo bi super kada bi se prvo malo potrudio i prochachkao po netu, pa zatim pitao na forumu.. http://www.korguksupport.co.uk/page.cfm?pageid=376#190 Q: What are the differences between the MS2000 and MS2000B? A: The MS2000B provides an XLR mic jack on front panel and includes the GM-3 gooseneck mic with pop shield. (*Don't use the Input 2 socket when using the GM-3.) There are new patches and a new colour finish. |
nisam mislio samo na tebe kakvi su tvoji utisci npr. , mislio sam na clusterchord-a don solarisa slowstar-a i slicnih koji su pravi manijaci i imaju brda iskustva iza sebe a ne ja i ti probali do 5/10 sintova u zivotu
|
Quote:
hm...ok...izvini shto sam hteo da pomognem..necu ti vishe uputiti komentar u vezi sintova.. :P shta ce ti uopshte mishljenje nekoga sa 5/10 prosekom.. sorry |
Quote:
Onoliko koliko ja znam sa tehničke strane, synth je nešto slabiji od JP-8080 po mogućnostima modulacije. Oba imaju onaj motion recording. To ti dođe kao dodatni LFO. Zapravo super stvar za eksperimentiranje. Sjedneš i prođu 4 sata samo tako. Loše je (i to se stalno Koolade žali) što ima malu polifoniju. Stisneš akord i gotovo. To ti je primarno performance synth npr. za nastupe. Treba ti neki "analogni" zvuk, odsviraš tu dionicu i to je to, vraćaš se nazad na Motifa, Fantoma ili šta već imaš. Ako misliš to koristiti kao jedini synth, ne isplati se. Morati ćeš stalno raditi overdub (nasnimavati kanal po kanal u Cubaseu, a to traje i živaca i vremena). Ja imam dosta opreme i htio sam za zajebanciju kupiti MS-2000B i odmah ugraditi nove drvene panele od nekog svjetlog drveta. (slika je tu). Obzirom da je tvoja dilema MS ili Micro, preporuka je MS naravno. Međutim imaj na umu da je Yamaha AN1-x daleko jaća i od MS-2000 i od JP-8000 po pitanju mogućnosti manipulacije zvuka. Ja sam do sada na njoj uprogramirao oko 100 zvukova koji su potpuno različiti jedan od drugoga, nemaju apsolutno ništa zajedničko. Skini si AN1-x editor, pokreni ga i pogledaj malo šta sve taj synth može da radi! Jedini koji je toliko jak u toj klasi je Alesis Ion. Ima taj dodatni treći oscilator i nešto jači FM. No on je ipak nešto skuplji. Oko 400$ u Americi. Ali pazi, Ion ti nema ni delay ni reverb dok AN1-x ima 3 efekt procesora u seriji + EQ. |
All times are GMT +1. The time now is 05:37 PM. |