Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Problem sa exportom iz PT LE 7.1 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16936)

DEMONIO 04-02-2007 05:20 PM

Problem sa exportom iz PT LE 7.1

Po?tovani,
Imam VEEEEEEEEEEELIKI problem koji se tiče exporta kanala tj. traka iz ProTools projekta da bih iste mixao u Nuendu.

Export funkcija mi je zamagljena ?to ćete videti na slici...

Jedino ?to sam uspeo da uradim jeste da sa "Bounce to disk" funkciojom u real time renderujem svaki kanal, ali to je vi?e nego mučenje obzirom da mi svaki render traje po 5 min i tako npr. 20 kanala po projektu a ima 4-5 projekta.. :(

Takođe sam uspeo na osnovu Manleyeve pomoći da izbacim regije iz Poola koji ima PT, ali meni treba mixdown svih traka a ne samo parcijalno deo neke trake...

Moliiiiiiiim pomagajte :)

Evo i slike čisto da vidite o čemu prilčam.

Nije valjda da mi je potreban DigiTranslator da bih svojih PT projekat srendao u .wav?!?!?! Nelogično :(

POMOOOOOOOOOOĆ!

EVO LINKA: http://img185.imageshack.us/img185/6205/maglavb4.gif

Manley 04-02-2007 05:21 PM

Re: Problem sa exportom iz PT LE 7.1

consolidate regions pa izbaci fajlove

DEMONIO 04-02-2007 05:42 PM

Hvala veliko nisam samo skontao da je consolidate regions u edit meniju :) sada sve ide glatko... :)

A stvarno kad smo već kod toga ... ceo mix bih morao da srendam sa Bounce to disk jeli?! Kada bih naravno mixao u PTu?

Manley 04-02-2007 05:47 PM

Quote:

Originally Posted by DEMONIO
Hvala veliko nisam samo skontao da je consolidate regions u edit meniju :) sada sve ide glatko... :)

A stvarno kad smo ve? kod toga ... ceo mix bih morao da srendam sa Bounce to disk jeli?! Kada bih naravno mixao u PTu?

yes bre...moras bounce da bi bounce-ovao i efekte, automatizaciju...itd

nego napravi jedan master track da bi lakse kontrolisao level...vidim da ti fali;)

imas i opciju select unused pa clear selected....za fajlove koji su viska

Tomislav 04-02-2007 07:56 PM

Hm a zasto bi mixao u Nuendu? Mnogi kazu da je za mix protools majka... A sad neznam za LE :D

Samo znatiželjan... :)

DaBear 04-02-2007 08:03 PM

Izbegavajte da "bounce to disk" u Pro Toolsu....idite na "export file". Bolji je mnogo zvuk. Bounce t disk jos uvek koristi stare algoritmove iz Mix sistema...(tako sam bar procitao negde).
Prvo naravno konsolidate sve trake od pocetka...

DEMONIO 04-02-2007 11:18 PM

Hmm... mix u Nuendu... pa zato shto mi vishe lezi isti sekvencer :) A obzirom da imam gomilu posla koje valja zavrshiti nikako da odvojim vreme i pocnem da proucavam PT natenane :(

E sad... Export je*eno nece da radi kod mene (kao na slici gore) e sad da li je samo do Digi Translatora ili do neceg drugog stvarno ne znam :(

Ima li neko josh PT LE, i da je imao slican problem kojim slucajem?!

Da Bear: Upravo iz tih razloga josh uvek se nisam 100% "konvertovao" na rad u PT-u... Vec lepo cenim svoj Nuendo i freeze funkciju :) heh...

Tomislav: Malo da se rasteretim ovih komercijalnih sranja koje treba zavrshiti pa cu da vidim da uradim neki mix i u PT-u pa eventualno da se uporedi zvuk Nuedna i PT-a sa istim pristupom mixu :) mada mislim da je OFF to vec radio :)

dragutinos 04-02-2007 11:39 PM

Ne radim u PT, ali sigurno imas opciju da exportujes *.omf. Cini mi se pomocu DigiTranslator 2.0 software-a, ako se ne varam. Onda import u Nuendo i to je to.

alavuk 05-02-2007 12:41 AM

Quote:

Originally Posted by DEMONIO
Hmm... mix u Nuendu... pa zato shto mi vishe lezi isti sekvencer :) A obzirom da imam gomilu posla koje valja zavrshiti nikako da odvojim vreme i pocnem da proucavam PT natenane :(

E sad... Export je*eno nece da radi kod mene (kao na slici gore) e sad da li je samo do Digi Translatora ili do neceg drugog stvarno ne znam :(

Ima li neko josh PT LE, i da je imao slican problem kojim slucajem?!

Da Bear: Upravo iz tih razloga josh uvek se nisam 100% "konvertovao" na rad u PT-u... Vec lepo cenim svoj Nuendo i freeze funkciju :) heh...

Tomislav: Malo da se rasteretim ovih komercijalnih sranja koje treba zavrshiti pa cu da vidim da uradim neki mix i u PT-u pa eventualno da se uporedi zvuk Nuedna i PT-a sa istim pristupom mixu :) mada mislim da je OFF to vec radio :)

ja koji sam skinuo demo m-powered verzije i kao nekih 20-ak minuta mixovao jedno i u drugom , precicu u pt radi usnimavanja i mixa nintendo samo za "komponovanje" i aranzman , znaci grizem da nadjem verziju koja radi 100%
za sad mi je spor download

Ni 05-02-2007 12:51 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear
Izbegavajte da "bounce to disk" u Pro Toolsu....idite na "export file". Bolji je mnogo zvuk. Bounce t disk jos uvek koristi stare algoritmove iz Mix sistema...(tako sam bar procitao negde).
Prvo naravno konsolidate sve trake od pocetka...

Ne verujem da sam ikad koristio export, ali bussing na novi stereo track meni radi posao sasvim ok.

All times are GMT +1. The time now is 12:42 PM.