![]() |
Core Duo...
pošto se spremam da uzmem Core duo mašinu pitanje za Divinera i sve koji znaju nešto više na tu temu:
Koja je rezlika konkretno između npr E6300 i E6600 procesora? ne zanima me klasičan odgovor koji već svi znamo tipa: pa brži je pošto radi na toliko i toliko gigaherca,nego da li se isplati pući skoro duplo više kinte za potrebe cubase/nuendo produkcije,koliko se recimo može pogurati plagova i vst-a i sl. ako postoji mogućnost neki mini test bi bio super !! hvala unapred |
Re: Core Duo...
Quote:
e sad....razlika nije bas duplo vise kinte, negdje 25 - 35%...ako mene pitas, isplati se. |
Quote:
|
moja greska, usporedjivao sam e6400 i e6600...
svejedno bih isao na to da skupim kintu za e6600 ;) |
hvala mada je to ba? onaj odgovor koji nisam tra?io po?to već znam razlike i sam ?to se tiče "suvoparnih" karakteristika.
diviner? jo? neko? |
Ako mislis sve drzati na default taktu, ili prosto zelis imati najbolje, onda vrijedi kupiti 6600 procesor.
U suprotnom, E6300 (E6400) je prosto steta ne overklokovati, jer su stvoreni za to (ako znate sta radite), jer time dizete magistralu, memorijski protok, bukvalno ubrzavate kompletan racunar (i sa E6600 je to slucaj, medjutim, ipak je njegov potencijal manji). Rumski tim je zajedno sa saradnicima uspio za potrebe izrade buducih ruDAW PRO i XTM da ovih dana uspjesno pronadje primjerke E6300 procesora koji sa 1.86 rade na minimum 3.3-3.4 Ghz i to na default naponu (default napon obecava gotovo nista vece zagrijavanje, odnosno opet necujne ruDAW-ove). To je za one koji mrze da racunaju skoro duplo brza masina (ovih dana nam ostaje da radimo na bateriji testova koji ce provjeriti koliko je ova postavka safe, i da li ima nuspojava OC-inga u audio okruzenju). Za ovakve rezultate nije dovoljno samo imati ekstra primjerke proca (ono sto ti mozes na trzistu da kupis samostalno ce biti 2.7-3.0 Ghz na default naponu max...zaboravi price o 3Ghz opusteno...moze ali ako dizes napon , i pri tom hladis sve sa necim sto stvara buku usisivaca), vec i ploca koji mogu da izdrze magistrale vece od 470Mhz!!! , kao i memorije koje rade na i preko DDR1000 (mi cemo naravno opet probati probrati najbolje primjerke jeftinije memorije koji mogu uraditi takav posao...najlakse je dati 2x vise novca i uzeti najskuplje module zar ne). Eto...ja te zapravo ovom pricom forsiram da uzmes ruDAW :) (salim se, ali opet, sto da ne...uvijek mozes od nas dobiti na probu nas promotivni ruDAW PRO na par dana, apsolutno bez obaveze da isti i kupis...mozes malo da experimentises i zakljucis sta ti zapravo treba...za nedelju dana najkasnije cemo imati u njemu i jedan od pomenutih core2 primjeraka proca, tako da mozes tacno isprobati sve to sto sada pitas), ali zapravo sam ti rekao sve sto te interesuje zar ne...Sto se tice samih pluginova, citavu pricu koju sam ispricao, tice se sirove snage, pa sad, kako je koji plug napisan (podrzava ili ne multithred-ing, odnosno dualcore) zavisi i kako ce i koliko brzo raditi (ali ce svaki raditi proporcionalno brzo taktovima). Toliko... |
Quote:
jebiga, za odgovor koji ti trazis ce trebati netko da nabavi oba procesora i odvrti neki od SX testova npr. |
Super ..thnx za odgovore a verovatno ću se javiti da probam makinu...
|
All times are GMT +1. The time now is 09:22 PM. |