Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Nuendo u WaveLab pitanje (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16458)

relis 29-12-2006 01:11 PM

Nuendo u WaveLab pitanje

Kad zelim snimati materijal iz Nuenda3 u Wavelab postavljen na 24-bit, 96kHz (komp out u komp in preko miksete), Wavelab javlja da radnja ne moze biti izvrsena i da provjerim sample rate i rezoluciju. Nece snimati sve dok ne smanjim na 16-bit, 48kHZ, neovisno kako sam podesio snimanje u Nuendu.

Zvucna je Audiophile 24/96.

Kad snimam nesto izvana (sint ili iz drugog programa u kompu, npr. Windows Media Playera) u Wavelab, mogu postavit na 24-bit, 96kHz i snima bez problema.

U cemu je razlika? Gdje je stos?

Dexxy 29-12-2006 01:21 PM

Re: Nuendo u WaveLab pitanje

Moras na kartrici da podesis zeljenu rezoluciju.

Dushan_S 29-12-2006 01:33 PM

A za?to uop?te snima? iz Nuenda u WaveLab?

Rhino 29-12-2006 03:04 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S

:D:mrgreen::twisted:

relis 29-12-2006 03:28 PM

@Dexxy: Zvucna je postelana.

Quote:

Zato sto ne znam bolje!

alavuk 29-12-2006 07:36 PM

Quote:

Originally Posted by relis
Kad zelim snimati materijal iz Nuenda3 u Wavelab postavljen na 24-bit, 96kHz (komp out u komp in preko miksete), Wavelab javlja da radnja ne moze biti izvrsena i da provjerim sample rate i rezoluciju. Nece snimati sve dok ne smanjim na 16-bit, 48kHZ, neovisno kako sam podesio snimanje u Nuendu.

Zvucna je Audiophile 24/96.

Kad snimam nesto izvana (sint ili iz drugog programa u kompu, npr. Windows Media Playera) u Wavelab, mogu postavit na 24-bit, 96kHz i snima bez problema.

U cemu je razlika? Gdje je stos?

koji ti je project setup ? verovatno se mismatch-uje nuendo i wavelab z\bog nuendo project setup-a ... zar ti nije lakse da exportujes ?

kejkz 29-12-2006 08:41 PM

Resenje je jednostavno, snimi sve u Nuendo...

relis 29-12-2006 09:20 PM

Da skratim: zvucna i Nuendo su postelani 24-96, Wavelab odbija snimati na istom setup-u.

Dobro, jednostavnije je sve u Nuendu, al reko da pitam, cudi me...

Dushan_S 30-12-2006 05:22 PM

Quote:

Originally Posted by relis
@Dexxy: Zvucna je postelana.

Zato sto ne znam bolje!

Ozbiljno sam te pitao. Rekoh, da li se radi opet o onim ezoteričnim varijantama kako to bolje zvuči nego direktno u Nuendu i tako to. Ima? čak i pluginova koje mo?e? staviti na master u nuendu pa pusti? da ide pesma u real time, a plugin pravi audio fajl... Mislim da je TapeIt ime plug-a. Mada sve ne?to mislim da uzme? takav fajl obrne? fazu pa pusti? sa bounce-om iz Nuenda pa lepo slo?i? oba da će ti ostati ti?ina ili neke smetnje na minus ?urnajst decibela. :)

relis 30-12-2006 06:19 PM

Quote:

Ozbiljno sam te pitao. Rekoh, da li se radi opet o onim ezoteričnim varijantama kako to bolje zvuči nego direktno u Nuendu i tako to...

Ma ne, nemam ja neke teorije.

Nego zasto iz starog Cakewalk-a WaveLab hoce, a iz Nuenda nece snimat na toj konfiguraciji, to sam se pitao...:rolleyes: , nist' po zivot bitnoga

All times are GMT +1. The time now is 04:35 AM.