![]() |
Nema log'ke
Ima li kakvo ovozemaljsko objasnjenje - mixam nesto u ProToolsu, i koristim RTAS, konvertovane VST, Uad i Poco plug-inse. Zasto mi se povecava CPU kad otvorim neki plug-in sa Tc-a ili UADa?:banghead:
|
Re: Nema log'ke
Neznam za PT, mozda sam sequenzer ima neku nekompatibilnost, ali, u Nuendu moze da se desava slican problem, caki da se zamrzava rachunar, ukoliko je ploca nekompatibilna. Pogledaj na UAD-ovom forumu koje su ploce kompatibilne, a koje ne... Neke same od sebe rade super, neke prorade kako treba nakon detaljnijeg podesavanja Bios-a, a neke su... muke tantalove...
Verovatno i PoCo ima neki svoj forum, ili tako nesto, gde se mogu naci takvi podaci... Sad, taj tvoj ljubljeni PT:p, dodatno komplikuje stvari, pa se treba informisati i o tome, ali se nadam da je on, kao i kartica koju koristis, potpuno kompatibilan sa ovim DSP kartama... |
Sa Nuendom mi na istom sistemu radi sve Ok, znaci teram CPU do 90%, UAD do 98% bez problema, TC nisam uspeo da opteretim. Ovde oba DSPa rade normalno, ali se sa svakin novim plug-inom sa dsp karte, podize i cpu perf., i jako brzo zakucam sistem............ Pogledacu na UAD forumu, hvala
|
Verovatno se nesto snage koristi za konverziju, posto to nisu pravi RTAS pluginovi. Ti ustvari u PT-u imas efekte koji, pored dsp-a, trose snagu procesora za konverziju funkcija... naravno, ovo je samo pretpostavka, posto nisam probao nikad da radim na slican nacin...
ipak, proveri na njihovim forumima i na PT forumima, da li ima nesto o tome |
Quote:
to je i meni pevo palo na pamet............ |
Quote:
to je zbog protoolsa....u LE verzijama PT koristi CPU za racunjanje kanala, send, bus-a i kompletan routing....znaci ne koristi cpu za plug vec za routing koji je potreban da bi plug in radio....sto veca sampling frekvencija, to vece opterecenje za cpu pozdrav |
Ali kad pri istom routingu iskljucim plug-in, cpu se smanji...... hm
|
Quote:
cekaj....objasni sta tebe tacno muci??? ja te ne kapiram, kako se cpu smanji? |
Smanji se zauzece kad iskljucim neki plug-in sa UAD ili PoCo....... I obrnuto. Znaci, UAD plug-insi mi opterecuju procesor kompa i to ne malo
|
Quote:
Naravno, u ovom slucaju verovatno nije plocha, ili stovanje bios-a, vec njegov smrdljivi PT LE :twisted: Za svaki sluchaj, probaj da promenis U'D-u slot... ma da sumnjam... |
All times are GMT +1. The time now is 02:44 PM. |