![]() |
Saban Saulic-Flauta...
Dobar Dan,
Kao klinac sam otishao iz srbije, tako da nemam puno iskustva kad dodje u pitanje nasha narodna muzika. Ovaj isecak je sa najnovijeg shabanovog albuma i cisto me zanima, da li je ova frula/flauta/shta god produkt peodukcije ili je ovo do izvodjaca. Ja stvarno ne znam kako se svira flauta, jer ovde po meni se cini da ima izuzetno veliki broj vibracija...Bar u mom dosadasnjem radu sa klasicnom muzikom ja ovo nisam sreo. Ovo je verovatno moronsko pitanje, ali bi bio zahvlan ko god mi da logicno objashnjenje uz primer. http://download.yousendit.com/CFFDA54E6ECC3138 Hvala, Dean |
Re: Saban Saulic-Flauta...
Flauta definitivno nije. Pre ce biti neki kaval ili slican narodni instrument. Mozda ce to ipak znati da ti bolje kaze neko ko vise poznaje narodnu muziku.
Ja ti samo kazem da flauta nije. Ona ima barsunastiji zvuk. |
Mislim da je neki kaval sa (recimo) korg pa1xpro.
|
Odlicno...Medjutim ovo nije svirano "real time" vec na klavijaturi?
Sad znam kako da proadjem to. Hvala ako ima iko ishta da doda, posebno u vezi sa vibriranjem, je dobrodoshao. |
Meni ovo ne lici na samu flautu. Prije ce biti da je kakva mekana gajda ili nesto tipa onih DX zujalica + dodato na istom kanalu jos nekog mekanog instrumenta, poput klarineta, oboe ili ney/mey flaute.
|
Cao momci ......
Tu bih mozda ja mogao da vam pomognem...! posto sam ja to snimio u studio..u becu.. od prilike znam sta smo gde koristili .. frulica je iz Korg Tritona (mislim skorz nesto bezveze semplovano iz CZ´a i malo doradnjeno) a "vibrato" je prost triler na klaviaturi...nista drugo |
Odlicno,
Hvala na postu. Molim te obrazlozi pojam reci triler. Nije mi poznata, bar ne u muzickom zargonu.. Hvala |
Rec triler na svakom jeziku valjda isto znaci:confused: :confused: :confused:
|
Da, u pravu ste Klarinetista, triller je engleska rec sa latinskim korenom, i u srpskom je pozamljenica.
Medjutim, ja ne znam shta ona predstavlja u muzickom shablonu. Hvala Dean |
Quote:
Triler ti je najprostije receno jako brzo izmjenjivanje dva (najcesce), pa i vise tonova. Recimo: 16 C - 16 D - 16 E - 16 F - 128 E - 128 F - 16 E - 16 D - 16 C Legenda: - Broj - notna vrijednosti (sesnaestinka i stotinudvadesetosminka) - Slovo - nota |
All times are GMT +1. The time now is 11:10 PM. |