![]() |
Cubase SX problem!
Elem, Bonda, otvorim ja u Cubase-u (SX) neku pesmu sto sam radio ranije u VST 3.2, i sve se lepo otvori i svira ali MIDI kanali kasne za audio kanalima. Tacnije audio kanali sviraju kako bi trebalo:) , note u midi kanalima STOJE gde bi trebalo:) , ali iz nekog razloga kasne:banghead: .
Kada pustim ono sto sam radio u SX-u, sve radi normalno. Ako neko zna bilo bi lepo da ne moram ja da kopam i gubim vreme da bih video sta se desava:da: . Pozdrav |
Re: Cubase SX problem!
Ispravka - midi mi UVEK kasni, i na onim pesmama koje sam radio u SX-u, zasto se to desava? Verovatno je do nekog podesavanja u Cubase-u. Zvucna je M-Audio Firewire Solo
|
liči mi na latenciju karte
|
Quote:
Ako je neko imao iskustva sa ovakvim glupostima... Hvala unapred |
"Zvuci" kao timestamp problem:
idi na devices-> device setup-> midi -> windows midi (ili direct music)-> stikliraj use sistem timestamp Ako ima i dalje problema, zali se na Cubase forumu za podrsku.... ;) |
[quote=kejkz]"Zvuci" kao timestamp problem:
idi na devices-> device setup-> midi -> windows midi (ili direct music)-> stikliraj use sistem timestamp postoji ->device setup -> windows midi, a onda sa desne strane prozora nema nista. U help-u Cubase-a(SX 1.03) a ni u Nuendu (ver 1.53) ne postoji objasnjen timestamp niti gde se nalazi to podesavanje. Da li moze da bude problem to sto trenutno nije prikacena nijedna klavijatura?... ...sada sam siguran da je problem u Programu. Naime, VU-metar takodje kasni tako da nije problem u kasnjenju zvucne. Isto se desava i u Cubase-u i u Nuendu. Da li da probam jos neki program i koji? |
Izgleda kao da je ukljucen genericki asio drajver, on pravi ovakve probleme, ali opet, vrlo cudna situacija....:confused:
sigurno nije problem u nepostojanju midi klavijature... Probaj bilo koji drugi program koji ima midi, audio i asio! |
Znaci katastrofa,
u pitanju je Microsoft GS Wavetable SW Synth... cim prebacim na neki VST instrument problem nestaje. cu cu cu :banghead: Nije mi jasno, to mi se nikada nije desavalo kada sam imao Live, mada to ne bi trebalo da ima bilo kakve veze sa zvucnom, a mozda je i SX u pitanju...jer sam ga skoro instalirao... i opet cu cu cu :banghead: pa da, kada ti ne radi TV prvo proveris da li je ukljucen u struju... |
Moze i antena da zeza :D
|
Quote:
Kakvo ime za bend... "Dlakavo voce" |
All times are GMT +1. The time now is 07:01 AM. |